Kurbads” ceturto reizi sezonā apspēlē „Liepāju”, pie panākumiem tiek arī „Zemgale” un „Prizma”

Foto: Ģirts Gertsons

Latvijas virslīgas hokeja čempionātā regulārās sezonas ietvaros sestdien tika aizvadītas trīs spēles, kurās pie uzvarām tika HK ''Zemgale/LLU'', HK ''Kurbads'' un HK ''Prizma''.

HK Liepāja - HK Kurbads 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

HK ''Kurbada'' sastāvā ar gūtiem vārtiem jau pirmajā periodā pret HK ''Liepāja'' debitēja Koba Jass, uzbrucējs arī atdeva rezultatīvu piespēli ceturtajos vārtos. Otrā perioda vidusdaļā Kārlis Ozoliņš panāca 1:1, bet izšķirošie bija divi ''Kurbada'' vārti vairākumā 34. Minūtē precīzi meta komandas veterāns Aleksandrs Macijevskis un 39. Minūtē Toms Hartmanis. Trešajā trešdaļā viesu pārsvaru līdz 4:1 palielināja Edgars Lipsbergs. Liepājnieki gan 30 sekundes līdz trešā perioda beigām rezultāta starpību samazināja, kad Imants Ļeščovs izmantoja divu vīru pārsvaru, tomēr ar to bija par maz un HK „Kurbads” svinēja ceturto uzvaru sezonā pār HK „Liepāja.”

 

HS Rīga – HK Prizma 4:5 (3:1, 0:1, 1:3)

Rīgas komandu cīņā no sestās vietas izrāpties spēja HK ''Prizma'', kas ar 5:4 pieveica enerģisko HS ''Rīga'' komandu. Mača pirmajā periodā nepilnu desmit minūšu laikā HS ''Rīga'' bija ieguvusi 3:0 pārsvaru, bet 56. minūtē lielajā skaitliskajā vairākumā Edgars Apelis ''Prizmai'' jau sniedza divu vārtu pārsvaru (5:3). Izskaņā Oļegs Šišļaņņikovs vienus vārtus atguva, bet ''Prizma'' spēja nosargāt uzvaru. Divi vārti uzvarētāju sastāvā Apelim un Kristapam Riekstiņam, bet Sandis Grīnbergs atdeva četras rezultatīvas piespēles. HS ''Rīgas'' pieredzējušākais spēlētājas Renārs Undelis iekrāja 1+2, Ruslanam Ignatovičam un Oļegam Šišļaņņikovam 1+1.

 

Pārdaugava – HK Zemgale/LLU 1:9 (0:2, 1:4, 0:3)

HK ''Zemgale/LLU'' panākums pār „Pārdaugavu” bija 10. uzvara virslīgā pēc kārtas. Jau spēles 2. minūtē tablo vēstīja 2:0 par labu Haralda Vasiļejeva vadītai komandai, tomēr pēc „Pārdaugavas” paņemtā minūtes pārtraukuma līdz trešdaļas beigām rezultāts vairs nemainījās. Otrajā periodā viesi spēja vēl četras reizes pārspēt „Pārdaugavas” vārtu vīru Kasparu Dzierkalu, bet vienīgos vārtus ielaida sešas sekundes pirms otrā perioda beigām. Trešajā trešdaļā jelgavnieki spēja gūt vēl trīs vārtus un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 9:1

Uzvarētāju rindās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās novembra mēneša vērtīgākais spēlētājs Niklāvs Birovs, vieni vārti Artjoma Ogorodņikova, Toms Tauriņš, Ēriks Ozollapa, Raivis Kurnigins, Rihards Paškausks, Reinis Švēdenbergs un Jorens Grauds. Mājinieku labā vienīgie Ņikitas Zantmana kontā.

Turnīra tabulas pirmajā vietā joprojām atrodas ''Zemgale/LLU'', kas 20 spēlēs iekrājusi 47 punktus. ''Mogo'' 18 spēlēs ir 42 punkti, bet ''Kurbadam'' viena aizvadīta spēle mazāk nekā līderei un 41 punkts.

Sadarbībā ar Sportacentrs.com

Turnīra tabula:

Vieta Klubs Spēles Punkti
1. HK Zemgale/LLU 20 47
2. HK MOGO 18 42
3. HK Kurbads 19 41
4. HK Liepāja 18 24
5. HK Prizma 20 23
6. HS Rīga 18 21
7. Pārdaugava 19 0