Apsītim 3+3, "Prizma" iemet 14 vārtus "Pārdaugavai"

Latvijas virslīgas čempionātā pārliecinošu uzvaru izcīnīja HK "Prizma", kas gan pirmajā, gan otrajā trešdaļā guva piecus vārtus, turpinājumā mazliet piebremzēja un ar 14:3 sakāva debitanti "Pārdaugavu".

2014. gada Latvijas čempionei HK "Prizma" spēle sākās ar aukstu dušu, jo ceturtajā minūtē "Pārdaugavu" vadībā izvirzīja Niks Sandis Voiceščuks. Tomēr laika posmā no 11. līdz 18. minūtei laukuma saimnieki iemeta piecas ripas, kamēr sāncenši atbildēja tikai ar vienu trāpīgu metienu.

Otrajās 20 minūtēs "Prizmas" uzbrukums turpināja dominēt, savus otros vārtus mačā iemetot aizsargiem Livaram Lānam un Kristam Apsītim, bet pārsvaram sasniedzot 10:2. Noslēdzošās trešdaļas ievadā izcēlās arī jaunpienācējs Haralds Štrombergs, kurš vēl svētdien spēlēja Jaunatnes hokeja līgas klubā "Rīga", kurā visas sezonas garumā nebija iemetis nevienus vārtus.

Beigās "Prizma" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 14:3. Produktīvs mačs Apsītim, kurš guva trīs vārtus, iemetot katrā trešdaļā, un pievienoja trīs rezultatīvas piespēles. Četrus punktus sakrāja Kristiāns Zelts, bet trīs savāca Vitālijs Hvorostiņins, Viktors Lobačovs un Sandis Grīnbergs.

HK "Prizma" ar 18 spēlēs sakrātajiem 20 punktiem ieņem piekto vietu septiņu komandu konkurencē, savukārt "Pārdaugava" piedzīvoja 16. zaudējumu pēc kārtas, nav izcīnījusi nevienu punktu.

Sadarbībā ar Sportacentrs.com

 

Turnīra tabula:

Vieta Klubs Spēles Punkti
1. HK Zemgale/LLU 17 40
2. HK Kurbads 15 34
3. HK MOGO 15 33
4. HK Liepāja 15 21
5. HK Prizma 18 20
6. HS Rīga 14 17
7. Pārdaugava 16 0