"Zemgale" turpina vareni, HS "Rīga" uzveic "Liepāju", "Mogo" panākums pār "Pārdaugavu"

Foto: Ruslans Antropovs

Sestdien, 26. novembrī tika aizvadītas trīs Latvijas virslīgas hokeja čempionāta spēles. HK „Zemgale/LLU” izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas, ar 5:4 uzvarot HK „Prizma”, HK „Mogo” ar 9:1 apspēlēja „Pārdaugavu” un HS „Rīga” savā laukumā ar 5:3 uzveica pašreizējos Latvijas čempionus HK „Liepāja”.

HK Zemgale/LLU – HK Prizma 5:4 (1:0, 2:2, 2:2)

HK "Zemgales"/LLU uzbrucējs Jānis Bērziņš jau otrajā minūtē nopelnīja pirmo noraidījumu, bet tieši jelgavnieki nevienādos sastāvos atklāja rezultātu – Reinis Švēdenbergs mazākumā panāca 1:0. Pirmās trešdaļas beigās Bērziņš izkāvās ar Kobu Jasu un tika noraidīti līdz spēles beigām, savukārt pie 2+10 soda minūtēm tika mājinieks Rinalds Rosinskis.

Otrās trešdaļas pirmajā minūtē Eduards Hugo Jansons, komandai spēlējot piecatā pret trim, dubultoja pārsvaru (2:0), taču "Prizmas" hokejisti Sergejs Piskunovs un Kristaps Liepa 25. minūtē astoņu sekunžu laikā atjaunoja līdzsvaru (2:2). Jelgavnieki gan atguvās – divi vārti Niklāvam Birovam, tostarp vieni mazākumā, un vieni vārti Rinaldam Rosinkim – un 53. minūtē bija vadībā jau ar trim ripām (5:2). Ēriks Bisenieks un Viktors Lobačovs atjaunoja intrigu, piecas minūtes līdz beigām deficītu sadeldējot līdz minimumam (4:5), tomēr arī vārtsarga noņemšana un pretinieku noraidījums nepalīdzēja izglābties.

 

HS Rīga – HK Liepāja 5:3 (0:0, 1:1, 4:2)

HS "Rīgas" un HK "Liepāja" spēlē uguņošana sākās 35. minūtē, kad rezultātu beidzot atklāja kurzemnieku uzbrucējs Valters Freijs, kurš realizēja vairākumu (1:0). Pēc trim minūtēm Rūdolfs Builis panāca izlīdzinājumu (1:1), un izšķirošajā trešdaļā iniciatīva piederēja tieši rīdziniekiem, kuri trīs reizes izvirzījās vadībā.

Pirmajās divās reizēs "Liepāja" spēja diezgan ātri atbildēt - Marks Kaleiņikovs piecas minūtes pēc mājinieku vārtiem panāca 2:2, bet Māris Diļevka tikai 42 sekundes pēc ielaistiem vārtiem panāca 3:3 -, tomēr trešoreiz atspēlēties vairs neizdevās. Treknu punktu spēlei pielika Renārs Undelis, 24 sekundes līdz beigām ar metienu tukšos vārtos panākot 5:3 rīdzinieku labā. Uzvarētājiem ar vārtiem un piespēli izcēlās Elvis Dins Kalnbērziņš un jau pieminētie Builis un Undelis, bet liepājniekiem – Kaleiņikovs.

 

Pārdaugava – HK Mogo 1:9 (0:4, 0:1, 1:4)

Līdz spēlei ar HK „Mogo”, „Pārdaugavas” hokejistiem nebija izdevies izcīnīt nevienu punktu, un arī sestdien pārliecinoši labāka bija „Mogo” komanda, izcīnot uzvaru ar 9:1. Andrejs Smirnovs un Elviss Želubovskis guva divus vārtus, Sergejs Durdins, Rūdolfs Prūsis, Andrejs Lavrenovs, Emīls Potāpovs un Agris Saviels pa vieniem. Mogo vārtsargu Renāru Kazanovu vienīgo reizi pārspēja Andrejs Maslovskis. „Mogo” rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Agris Saviels, Pārdaugavai - vienīgo vārtu autors Andrejs Maslovskis.

Sadarbībā ar Sportacentrs.com

 

Turnīra tabula:

Vieta Klubs Spēles Punkti
1. HK Zemgale/LLU 17 40
2. HK Kurbads 15 34
3. HK MOGO 15 33
4. HK Liepāja 15 21
5. HK Prizma 17 17
6. HS Rīga 14 17
7. Pārdaugava 15 0