"Zemgale" apspēlē "Mogo" un atgūst līderpozīcijas, panākums arī "Liepājai"

Foto: Ruslans Antropovs

Trešdien, 16. novembrī Latvijas virslīgas hokeja čempionātā tika aizvadītas divas spēles. HK „Zemgale/LLU” ar 6:3 savā laukumā apspēlēja HK „Mogo”. Savukārt HK „Liepāja” sameta 14 ripas „Pārdaugavas” vārtos.

HK Zemgale/LLU - HK Mogo 6:3 (2:1; 2:1; 2:1)

Artjoms Ogorodņikovs un Rihards Paškausks pirmās trešdaļas sākumā izvirzīja jelgvaniekus vadībā, bet Jānim Ozoliņam izdevās rezultāta starpību samazināt. Otrajā periodā HK "Zemgale/LLU" labā divus vārtus guva Eduards Hugo Jansons un Romāns Nekļudovs, bet "Mogo" komandā precīzs metiens izdevās Jurim Ziemiņam. Un arī spēles trešajā trešdaļā, līdzīgi kā pirmajās divās, laukuma saimniekiem divus vārtus guva Kristaps Millers un Raivis Kurņigins, uz ko "Mogo" atbildēja ar precīzu Andra Sikšņa metienu, un HK "Zemgale/LLU" izcīnīja uzvaru ar 6:3, tādējādi pārņemot līderpozīcijas kopvērtējumā. „Kurbadam” gan joprojām viena spēle rezervē.

HK Liepāja - Pārdaugava 14:1 (2:0, 5:0, 7:1)

dienas otrajā spēlē „Liepāja” bez lielām problēmām apspēlēja turnīra pastarīti „Pārdaugavu”. Pirmajā periodā liepājnieki izvirzījās vadībā 2:0, taču vārtu birums sekoja mača turpmākajā gaitā, un beigās milzīgais rezultāts 14:1. Ar pieciem punktiem (1+4) izcēlās Kārlis Ozoliņš, četri punkti Markam Kaleinikovam (2+2), bet Martins Lavrovs guva „hat-trick”, Četri punkti arī aizsargam Kristeram Freibergam. Ar diviem vārtiem uzvarētāju rindās izcēlās Māris Diļevka, vienu reizi precīzi bija Egils Kalns, Valters Frejs, Leonards Rimjāns, Iļja Žučkovs un Imants Ļeščovs. "Pārdaugavas" komandā vienīgos vārtus guva krievu leģionārs Jegors Blažko.

Nākamās virslīgas spēles ir paredzētas šo sestdien, kad HK "Mogo" uzņems HK "Prizma", HK "Zemgale/LLU" savā laukumā sacentīsies ar HK "Liepāja" un HK "Kurbads" savu skatītāju priekšā nūjas krustos ar HS "Rīga".

Turnīra tabula:

Vieta Klubs Spēles Punkti
1. HK Zemgale/LLU 15 34
2. HK Kurbads 14 32
3. HK MOGO 13 27
4. HK Liepāja 13 21
5. HK Prizma 15 17
6. HS Rīga 12 13
7. Pārdaugava 14 0