Līderu cīņā "Zemgale" uzvar "Kurbadu", pie panākumiem tiek arī "Mogo" un HS "Rīga"

Foto: HK Kurbads

Trešdien, 9. novembrī Latvijas virslīgas hokeja čempionātā tika aizvadītas trīs spēles. HK”Zemgale/LLU” savā laukumā ar 7:1 pārliecinoši uzveica HK „Kurbads”, HK „Mogo” spēja noturēt pārsvaru un ar 7:4 uzvarēja HK „Liepāja” un HS „Rīga” savu skatītāju priekšā ar 10:2 uzvarēja turnīra pastarīti „Pārdaugavas” vienību.

HK Zemgale/LLU – HK Kurbads 7:1 (1:1, 4:0, 2:0)

HK „Kurbads" vadībā izvirzījās astotajā minūtē, kad Edgars Brancis izmantoja pretinieku kļūdu vārtu priekšā, izspēlēja kombināciju ar Tomu Hartmani un no tuvas distances realizēja vairākumu. Tomēr  HK "Zemgale"/LLU ātri panāca izlīdzinājumu – no zilās līnijas šāva Raimonds Upenieks, atlēkusī ripa nonāca pie Niklāva Birova, un viņš viegli meta tukšajā sāncenšu cietoksnī.

Ja pirmajā trešdaļā laukumā valdīja līdzīgs hokejs, tad otrajā laukuma saimnieki ātri ieguva pārsvaru un labāk izmantoja savus momentus un pretinieku kļūdas. 2:1 ar plaukstas metienu no zilās līnijas panāca HK "Zemgale"/LLU kapteinis Jānis Bullītis, bet handikapu dubultoja Valentīns Feoktistovs, kurš izlauzās no aizvārtes un pārsteidza Mārtiņu Raitumu.

Punktu "Kurbada" vārtsarga mačam pielika Romāns Ņekļudovs, kurš 30. minūtē panāca 4:1 laukuma saimnieku labā, pretuzbrukumā pēc piespēles no labās malas vārtu priekšā pieliekot nūju. Raituma vietā stājās Uldis Čalpa, bet viņš kapitulēja jau pēc trim ar pusi minūtēm. Pret bijušo komandu spēlējošais Artjoms Ogorodņikovs sāka aizsardzības zonā, tika garām trim pretiniekiem un iemeta starp Čalpas kājsargiem.

Noslēdzošajā trešdaļā "Zemgale"/LLU iemeta vēl divus vārtus, uzvarot ar 7:1 un kļūstot par Latvijas čempionāta līderi. Divas reizes izcēlās Kristaps Millers, kurš vispirms izmantoja piespēli no aizvārtes, bet pēcāk pretuzbrukumā meta jau tukšos vārtos.

 

HK Mogo – HK Liepāja 7:4 (3:0, 4:0, 0:4)

HK „Mogo” hokejisti Rustams Begovs un Agris Saviels jau pirmajā periodā nepilnas minūtes laikā guva divus vārtus, piespiežot liepājniekus Vadima Miščuka vietā vārtos sūtīt Tomu Konrādu. Trešdaļas pēdējā minūtē Elviss Želubovskis guva vēl vienus vārtus, izvirzoties vadībā 3:0. Otrajā periodā laukuma saimnieki turpināja palielināt pārsvaru, līdz trešdaļas beigām pēc precīziem Ronalda Cinka, Želubovska, Vladimira Mamonova un Begova metieniem panākot jau 7:0. Un tikai pēdējā periodā Liepājas hokejistiem izdevās gūt vārtus, turklāt Klāvs Plānics, Māris Diļevka, Vjačeslavs Minajevs un Marks Kaļeiņikovs „Mogo” vārtos sameta četras ripas. Mājiniekiem rezultatīvajā spēlē izdevās izcīnīt uzvaru 7:4.

Pirms spēles HK „Mogo” aizsargs Krišs Lipsbergs saņēma balvu kā Latvijas virslīgas hokeja čempionāta oktobra vērtīgākais spēlētājs. Krišs oktobrī septiņās spēlēs guva divus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.

 

HS "Rīga" - "Pārdaugava" 10:2 (2:1, 4:1, 4:0)

Hokeja hallē „Rīga” savā starpā sacentās komandas, kuras turnīra tabulā ieņem pēdējās divas vietas. HS „Rīga” izcīnīja ceturto panākumu sezonā, tajā skaitā otro uzvaru par „Pārdaugava” hokejistiem, tādējādi turpinot cīņu par piekto vietu turnīra tabulā. 
Uzvarētāju rindās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Ruslans Ignatovičs un Oļegs Šišļaņņikovs. Divi vārti Tomam Opeltam un Romānam Glazkovam, vienu reizi ‘Pārdaugavas” vārtsargu pārspēja Elvis Dins Kalnbērziņš un Rūdolfs Builis. Viesiem ar diviem vārtiem izcēlās pieredzējušākais komandas spēlētājs Andrejs Maslovskis.


Nākamās virslīgas spēles ir paredzētas šo sestdien, kad HS „Rīga” uzņems HK „Prizma”, HK „Zemgale/LLU” savu skatītāju priekšā sacentīsies ar „Pārdaugavu” un HK „Kurbads” Ogrē nūjas krustos ar HK „Liepāja”, Šo spēli būs iespējams vērot Sportacentrs.com TV un LHF mājas lapā.

 

Sadarbībā ar Sportacentrs.com

 

Turnīra tabula:

Vieta Klubs Spēles Punkti
1. HK Zemgale/LLU 13 28
2. HK MOGO 12 27
3. HK Kurbads 12 26
4. HK Liepāja 11 18
5. HK Prizma 13 15
6. HS Rīga 11 12
7. Pārdaugava 12 0