LHF informācija par 22. februāra valdes sēdi

Šodien notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde, kurā tika apspriesti jautājumi par U-18 izlases gatavošanos pasaules čempionātam, sieviešu izlases gatavošanos pasaules čempionātam, Latvijas Atklāto meistarsacīkšu virslīgā izslēgšanas spēlēm, kā arī citi jautājumi. Valde uzklausīja Latvijas U-18 izlases galvenā trenera Vjačeslava Nazarova atskaiti par gatavošanās plānu U-18 pasaules čempionātam pirmajā divīzijā, kas no 2. - 8. aprīlim notiks Polijas pilsētā Sosnovicē. Nazarovs informēja, ka pirms izbraukšanas uz Poliju no 19. – 24. martam Ventspilī tiks organizēta treniņnometne, kurā aicināti piedalīties gan izlases kandidāti no ārvalstīm, gan Latvijas klubiem. Pēc tam treniņi turpināsies Rīgas Sporta pilī, bet 30. martā komanda izbrauks uz Poliju, pa ceļam Baltkrievijā 31. martā aizvadot pārbaudes spēli ar šīs valsts U18 izlasi. Par savu palīgu izlasē Nazarovs izvēlējās Aivaru Skudru, bet par delegācijas vadītāju iecelts Ēvalds Grabovskis. Bez tam valde atbalstīja U18 izlases galvenā trenera lūgumu, piesaistīt darbā ar jauniešu (U18) izlasi treniņu laikā Latvijas valstsvienības galveno treneri Leonīdu Beresņevu.

Valde uzklausīja Latvijas sieviešu izlases galvenā trenera Andreja Zaķa atskaiti par gatavošanās plānu sieviešu pasaules čempionātam pirmajā divīzijā, kas no 27. marta līdz 2. aprīlim notiks Šveices pilsētā Romanšornā. Zaķis informēja, ka uz treniņiem pirms čempionāta tiks aicinātas hokejistes no visiem trijiem Latvijas sieviešu hokeja klubiem, kā arī ārzemēs spēlējošās spēlētājas. Komanda pa ceļam uz Šveici Vācijas pilsētā Fisenē 24. martā aizvadīs pārbaudes spēli ar šīs valsts sieviešu izlasi. Andreja Zaķa palīgi būs Haralds Ozoliņbeiks un Vladimirs Polkovņikovs, bet par delegācijas vadītāju iecelta Anna Verhoustinska.
Izskatot jautājumu par virslīgas izslēgšanas spēļu izspēles kārtību valde pieņēma lēmumu tomēr aizvadīt spēles arī par trešo vietu līdz divām uzvarām. Turklāt valde, saskaņā ar nolikumu, noteica, ka virslīgas komandas var pieteikt jaunus spēlētājus, kuriem nokārtoti visi nepieciešamie dokumenti, līdz 27. februārim (24 stundas pirms izslēgšanas spēļu sākuma).
Valde arī atbalstīja ierosinājumu tradicionālo jauniešu hokeja turnīru Prezidenta kauss aizvadīt š.g. 9. un 10. aprīlī Ventspilī. Šajā turnīrā piedalīsies astoņas 1993. gadā dzimušu jauniešu komandas no Latvijas un ārzemēm.
Valdes sēdes noslēgumā Latvijas valstsvienības galvenais treneris Leonīds Beresņevs izteica pateicību LHF valdes locekļiem un darbiniekiem par ieguldīto darbu un atbalstu Olimpiskā kvalifikācijas turnīra organizēšanā. Viņš atzīmēja, ka izlase bijusi nodrošināta ar visu nepieciešamo, lai izcīnīto šo nozīmīgo uzvaru, kā arī piebilda, ka ir ļoti apmierināts ar to sadarbību kāda šobrīd ir starp viņu un LHF.