2005. gada 2. marta Disciplinārās komisijas lēmumi

Par incidentu Latvijas Bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu hokejā 2005. gada 6. februāra spēlē starp Junioru grupas komandām Prizma/Rīga 2000 – LB/Rīga 88, kurš turpinājās ar divi laukuma spēlētāju kautiņu ārpus spēles laukuma, LHF disciplinārā komisija pieņēma lēmumu: Ņemot vērā Anda Āboliņa (Prizma/Rīga 2000) iepriekšējo nosacīto diskvalifikāciju līdz sezonas beigām, diskvalificēt viņu līdz sezonas beigām LBJMH un virslīgas sacensībās un pagarināt nosacīto diskvalifikāciju līdz 2005. gada 31. decembrim.

Ņemot vērā, ka Armandam Ločmelim (LB/Rīga 88) šis ir atkārtots noraidījums līdz spēles beigām diskvalificēt viņu uz vienu LBJMH spēli.
Ņemot vērā, ka A. Āboliņš publiski atvainojies A. Ločmelim, kurš atvainošanos pieņēmis, apliecinot to ar rokas spiedienu, uzskatīt, ka incidents ārpus laukuma izsmelts.
Vērst Siemens ledus halles uzmanību uz nepieciešamību ierādīt komandām ģērbtuves, lai pretinieku komandas nevarētu satikties koridorā un komandu treneriem aizrādīt par nepieciešamību noraidītos hokejistus pavadīt līdz ģērbtuvēm.
Aizrādīt Prizma/Rīga 2000 trenerim I. Smirnovam par A. Āboliņa neinformēšanu par viņam piešķirto nosacīto diskvalifikāciju par pārejas noteikumu neievērošanu.
Par HK Rīga 2000 2005. gada 2. marta iesniegumu ar lūgumu mainīt Disciplinārās komisijas un valdes lēmumu par piešķirto zaudējumu sakarā ar neierašanos uz LBJMH junioru grupas spēli Liepājā, LHF disciplinārā komisija nolēma, ka nav iemesla pārskatīt savu iepriekš pieņemto lēmumu, kā arī komisija nav tiesīga mainīt LHF valdes lēmumu.
Par FHK Liepājas Metalurgs lūgumu sodīt kluba hokejistus par disciplīnas pārkāpumiem, LHF disciplinārā komisija pieņēma lēmumu, ka nav iemesla izskatīt kluba iesniegumus, jo uz sēdi nebija ieradušies kluba pārstāvji, un netika saņemti hokejistu pārkāpumus apliecinoši dokumenti. Ņemot vērā, ka 2005. gada 22. februāra iesniegumā minēts, ka Liepājas Metalurgs atbrīvo Maksimu Širokovu, LHF Disciplinārā komisija uzskata, ka viņa līgums ar klubu ir spēkā neesošs.
LHF disciplinārā komisija pieņēma lēmumu diskvalificēt HK Rīga 2000 spēlētāju Kārli Skrastiņu uz vienu spēli par 25 minūšu noraidījumu 2005. gada 28. februāra virslīgas spēlē.
Par atkārtoti nenotikušo LBJMH U14 grupas spēli Zemgale – DLS, LHF disciplinārā komisija pieņēma lēmumu piešķirt DLS zaudējumu 0:W, jo abām komandām bija jāvienojas par atkārtotās spēles laiku un vietu, bet DLS nesaņēmusi apstiprinošu atbildi no Zemgales atkārtoti ieradās 26. februārī uz spēli Jelgavā, bet ledus šai spēlei nebija rezervēts.
Par SK Rīga 20 neierašanos uz virslīgas spēli Elektrēnos, pamatojoties uz SK Rīga iesniegtajiem dokumentiem par tehnisku iemeslu nespējai ierasties uz šo spēli, LHF disciplinārā komisija pieņēma lēmumu piešķirt SK Rīga 20 zaudējumu 0:W.
Par SC Energija hokejista M. Šlikas noraidījumu uz 25 minūtēm 2005. gada 1. marta virslīgas izslēgšanas spēlē, par tīšu ripas mešanu spēles tiesnesim, diskvalificēt viņu uz 5 virslīgas spēlēm.
Par incidentu 2005. gada 1. marta virslīgas spēlē starp Rīga 20 – Rīga 2000, LHF disciplinārā komisija pieņēma lēmumu, brīdināt Rīga 20 hokejistu V. Feoktistovu, Rīga 2000 spēlētājus S. Seņinu un R. Ozoliņu, ka atkārtotu šādu pārkāpumu gadījumā viņiem tiks piemērota diskvalifikācija. Diskvalificēt uz vienu spēli Rīga 20 spēlētājus J. Griškēviču un D. Šancovoju, kuram tas ir atkārtots noraidījums līdz spēles beigām. Brīdināt HK Zemgale par pārejas noteikumu pārkāpumu iesaistot virslīgas izslēgšanas spēlēs iesaistot no virslīgas atsauktu spēlētāju Normundu Karpinski. Ņemot, ka šis nav pirmais šāda veida pārkāpums, komanda var tikt izslēgta no Latvijas meistarsacīkstēm.