LHF 4. septembra valdes sēdes lēmumi

Šodien notika Latvijas Hokeja federācijas valdes sēde, kurā tika izskatīti jautājumi par Latvijas atklātā čempionāta organizēšanu, par starptautiskajiem turnīriem Daugavpilī un Liepājā un citi jautājumi. LHF Valde šodien aptiprināja 2007. gada Latvijas Atklāto meistarsacīkšu reglamentu, kā regulārās sezonas kalendāru (visiem interesentiem iespējams iepazīties LHF interneta mājas lapā – www.lhf.lv).

Valde uzklausīja Latvijas U18 izlases galvenā trenera Aleksandra Klinšova ziņojumu par starptautisko hokeja turnīru U18 izlasēm „Daugavpils kauss”, kas no 25.08. – 27.08.2006 norisinājās Daugavpilī. Bez Latvijas U18 izlases šajā turnīrā piedalījās arī Baltkrievijas U18 izlase, Krievijas U17 izlase, kā arī Polijas pilsētas Novitargas jauniešu komanda. Mūsu komanda turnīra gaitā atzina Krievijas komandas pārākumu un uzvarēja Baltkrievijas un Polijas vienaudžus, kas kopvērtējumā deva 3. vietu. U18 izlases galvenais treneris atzina, ka spēles ar krieviem un baltkrieviem bijušas ļoti spraigas un vērtīgas. Klinšovs arī atzina, ka turnīra galvenais uzdevums bija pārbaudīt izlases tuvākās rezerves un tas arī izdevies, jo mūsu komandā spēlēja 14 jauni hokejisti. Viņš atzina, ka komanda izdarījusi visu, ko šādā sastāvā varēja, un kopumā turnīru novērtēja kā izdevušos gan no sportiskā, gan organizatoriskā viedokļa.
Tāpat LHF valde uzklausīja Latvijas U20 izlases galvenā trenera Leonīda Beresņeva atskaiti par startu otrajā Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā hokejā U20 izlasēm. Šis turnīrs no 01.09. – 02.09.2006 norisinājās Liepājā un tajā bez Latvijas U20 izlases piedalījās Baltkrievijas U20 izlase, Dānijas U20 izlase un Polijas U20 izlase. Mūsējie izcīnot divas uzvaras un piedzīvojot vienu zaudējumu ieguva 2. vietu, piekāpjoties Baltkrievijas vienaudžiem. U20 izlases galvenais treneris atzina, ka šajā turnīrā izdevies pārbaudīt visus plānotos hokejistus, un tas ir labs sagatavošanās posms pasaules čempionātam, kas notiks jau pēc trim mēnešiem. Beresņevs atzina, ka lielākās raizes šobrīd sagādā aizsargu līnijas sniegums, taču izteica cerību, ka līdz decembrim izdosies novērst visas problēmas.
Papildus informācija: LHF preses sekretārs Jānis Stepītis – mob. t. 29488558, tālr. 7565614