"Samsung" ir kļuvis par Latvijas Atklāto meistarsacīkšu hokejā virslīgas ģenerālsponsoru

Šā gada 7. septembrī līdz ar 2006./2007. gada sezonas uzsākšanu starptautiskā tehnoloģiju kompānija „Samsung” piešķirs 100 000 LVL lielu finansiālu atbalstu Latvijas Atklāto meistarsacīkšu hokejā virslīgai, kas no šīs sezonas pārdēvēta par „Samsung premjerlīgu”.

Šā gada 9. septembrī pulksten 17:00 „Siemens ledus hallē” Piņķos pirms spēles starp hokeja klubiem „Rīga 2000” un „Liepājas Metalurgs” paredzēta „Samsung premjerlīgas 2006/2007” oficiālā atklāšanas ceremonija.
Latvijas Hokeja federācija cer, ka līdz ar jauna līgas ģenerālsponsora – „Samsung” piesaisti un līgas nosaukuma maiņu šīs sezonas čempionāts attīstīsies jaunā kvalitātē – kļūs par aizraujošu čempionātu, kas piesaistīs plašu sporta profesionāļu un skatītāju interesi, jo šajā sezonā līgā pilnvērtīgi spēlēs visas Latvijas komandas, tostarp pagājušās sezonas līderi – „Rīga 2000” un „Liepājas Metalurgs”.
Sportiskā intriga šogad solās būt spraiga – sezonas gaitā komandu sastāvi var papildināties ar vairākiem pieredzējušiem spēlētājiem, jo pašlaik daudzi Latvijas izlases hokejisti vēl nav vienojušies ar klubiem, kuros spēlēs šajā sezonā.
„Šodien mēs ļoti labi apzināmies, ka LHF galvenais uzdevums ir kvalitatīva „Samsung premjerlīgas” organizācija, jo no rezultāta būs atkarīga ne tikai hokeja attīstība valstī, bet arī sadarbības mērķtiecība. Nodrošināt premjerlīgas nosaukumam atbilstošu spēles kvalitāti un spēļu noformējumu nebūs viegls un īsā laikā paveicams darbs. Taču apzinoties mūsu hokeja tradīcijas, jaunatnes lielo aizraušanos ar šo sporta veidu, līdzjutēju atsaucību un atceroties lieliski noorganizēto Pasaules čempionātu Rīgā, jāsecina, ka to ir iespējams izdarīt,” sacīja Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Ēvalds Grabovskis.
„Pirms šīs sezonas atklāšanas „Samsung” un Latvijas Hokeja federācija parakstīja sponsorēšanas līgumu 100 000 LVL apmērā par atbalstu Latvijas hokeja turpmākajai attīstībai. Daļa no sponsorētās summas paredzēta valsts vienībai, taču lielākā daļa atvēlēta „Samsung premjerlīgai” – dažādām sabiedrību informējošām aktivitātēm un pasākumiem, lai panāktu līgas plašāku atpazīstamību gan Latvijas hokeja fanu, gan plašākas sabiedrības vidū un vairotu interesei par Latvijas hokeju visas sezonas garumā. Mūsu visu interesēs ir panākt, lai Latvijas hokejs sporta līdzjutēju un sabiedrības vidū iegūtu tādu pat popularitāti kā, piemēram, Somijā, Zviedrijā un Austrijā. Mēs vēlamies, lai par hokeju Latvijā runātu ne tikai Pasaules čempionātu laikā, bet šī tēma būtu aktuāla visas sezonas garumā.
Lai Latvijas hokejs sekmīgi attīstītos un izaugtu nākamā hokejistu paaudze, kas veiksmīgi turpinātu pārstāvēt Latviju pasaules čempionātos, ir svarīgi, lai valstī pastāvētu spēcīgas vietējās hokeja komandas un augsta līmeņa valsts čempionāts.
„Samsung” ir vairāk nekā 20 gadu pieredze pasaules mēroga sporta pasākumu atbalstīšanā. Kompānija ir ilggadējs Olimpisko spēļu globālais partneris un cenšas katrā valstī, kur „Samsung” ir pārstāvēts, atbalstīt patiešām nacionālo sporta veidu. Atbalsts Latvijas hokejam tika uzsākts jau šā gada pavasarī, kad „Samsung” kļuva par 2006. gada Pasaules čempionāta hokejā oficiālo partneri. Atbalsts „Samsung premjerlīgai” ir tikai viens no uzņēmuma pirmajiem soļiem Latvijas hokeja attīstības sekmēšanā. Kompānija arī nākamajos gados plāno sniegt finansiālu atbalstu Latvijas hokejam,” sacīja „Samsung” mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Helēna Zakmane.
Viens no šīs sezonas mērķiem ir popularizēt „Samsung premjerlīgu” un piesaistīt tai iespējami plašāku fanu loku. Lai to panāktu, no šā gada 1. oktobra sāks strādāt „Samsung premjerlīgas” interneta mājas lapa – samsungliga.lv. Mājas lapā papildus informācijai par komandu sastāviem, spēļu grafiku un rezultātiem būs dažādi faniem un interesentiem paredzēti konkursi. Mājas lapā varēs arī brīvi izteikt savu viedokli par „Samsung premjerlīgas” gaitu; visi vērtīgie padomi tiks uzklausīti un īstenoti. „Samsung” uzskata, ka Latvijas hokeja līdzjutēji zina vislabāk, kādi uzlabojumi būtu vajadzīgi čempionātam no organizatoriskā viedokļa. Līdz tam informācija par līgu būs pieejama Latvijas Hokeja federācijas un hokeja mājas lapās (www.lhf.lv un www.hockey.lv).
Pēc vairāku gadu pārtraukuma hokeja fani Rīgā varēs skatīt Zvaigžņu spēli, kurā piedalīsies „Samsung premjerlīgas” labākie spēlētāji.
No šīs sezonas „Samsung premjerlīgai” būs arī savs logotips. Spēļu translācijas nodrošinās „LTV7” kanāls.
„Samsung premjerlīgas 2006/2007” sezonas atklāšana paredzēta šā gada 9. septembrī, kad norisināsies līgas pirmās spēles: „Siemens ledus hallē” Piņķos tiksies pagājušās sezonas līderi „Rīga 2000” un „Liepājas Metalurgs”, bet Rīgas sporta pilī – klubi „Rīga-20” un Lietuvas klubs „Enerģija”. Ar pilnu sacensību kalendāru iespējams iepazīties LHF interneta mājas lapā - lhf.lv .
Papildu informācija:
Jānis Stepītis
Latvijas Hokeja federācija
Tālr.: 7565614
Fakss: 7565015
Mob.: 29488558
e-pasts: janis.stepitis@lfh.lv