Ārkārtas LHF valdes sēdes lēmumi

Šodien, LHF ārkārtas valdes sēdē tika izskatīts tiesāšanas jautājums LHF organizētajās sacensībās, jo sestdien startējušās Samsung premjerlīgas pirmās spēles tiesāja laukuma tiesnešu brigāde no Krievijas, viens Lietuvas galvenais tiesnesis un Latvijas tiesneši, kuri pakļaujas LHF statūtiem. Galvenais nesaskaņu iemesls ir tas, ka LHF vēlas slēgt ar katru laukuma tiesnesi individuālu līgumu, kurā būtu atrunāti abu pušu pienākumi un atbildība. Savukārt daļa Latvijas hokeja tiesnešu ir izveidojusi asociācijas, kura vēlas panākt kolektīva līgumu noslēgšanu. Šī organizācijas vēlas pārņemt Tiesnešu komitejas funkcijas, kas savukārt ir pretrunā ar LHF statūtiem.

Šobrīd ir panākts kompromiss, saskaņā ar kuru visi Latvijas hokeja tiesneši ir gatavi tiesāt spēles vienu mēnesi, kura laikā ir jāatrisina visas nesaskaņas un jāpanāk visiem pieņemams risinājums.
Tāpat LHF valde pieņēma lēmumu līdz oktobra sākumam pilnīgi nokomplektēt Tiesnešu komitejas sastāvu, kā arī līdz š.g. 1. oktobrim veikt visus organizatoriskos pasākumus, lai nodibinātu hokeja tiesnešu skolu.
Par atbildīgi personu par tiesnešu darbu no LHF valdes puses tika iecelts valdes loceklis Andris Deniņš.