Liepājas Metalurgs sagrauj Rīga-20 ar Artūru Irbi vārtos

autors: liepajniekiem.lv "Liepājas metalurga" hokejisti otrdien savā laukumā ar 6:0 (2:0, 3:0, 1:0) sagrāva "Rīga 20" vienību, izcīnot otro panākumu Latvijas hokeja čempionātā.

Liepājnieku sastāvs pirms mača ar "Rīgu 20" piedzīvoja nelielas izmaiņas. Liepājnieku rindās debitēja divi leģionāri – Aleksandrs Jermakovs un Tads Kumeļausks, kā arī pirmo reizi šosezon laukumā devās Povils Verenis. Savukārt rīdzinieku sastāvs piesaistīja ar teju leģendāro Latvijas izlases vārtsargu Artūru Irbi, nedaudz mazāk – ar uzbrucēju Jāni Pētersonu, kurš "Liepājas metalurga" sastāvā spēlēja pagājušajā sezonā.
Mača sākumā rīdzinieki centās apliecināt, ka zaudējumi ar 3:5 diviem no čempionāta favorītiem – "ASK/Ogrei" un "Rīgai 2000" nav viņu spēju griesti, un sāka ar aktīviem uzbrukumiem. Pirmo piecu minūšu laikā ripa pārsvarā uzturējās metalurgu vārtu tuvumā. Teicami tajos darbojās Žabotinskis, bet laukuma otrajā galā metalurgi ar pirmo piegājienu pārspēja Irbi – ar Kumeļauska metienu pieredzējušais vārtsargs gan tika galā, bet Verenis atsisto ripu pielaboja vārtu tālajā stūri.
"Metalurga" pārsvaru ar raidījumu gandrīz no zilās līnijas zem pārliktņa dubultoja Feoktistovs, tomēr kopumā liepājnieki pirmās divdesmit minūtes laukumā darbojās diezgan miegaini, ko atzina arī galvenais treneris Vladimirs Golubovičs, esot pat vēl kritiskāks un mača sākumu vērtēja kā izgāšanos.
Otrajā trešdaļā metalurgi jau pilnībā dominēja laukumā, cenšoties veidot kombinācijas uzbrukumā, bet galvenais – turpinot gūt vārtus. Ar sešu minūšu intervālu Irbi pārspēja divi aizsargi – Māris Jass (attēlā) un Ļouškins, savukārt punktu vārtu guvumam otrajā periodā pielika Pavlo Borisenko.
Pēdējās divdesmit minūtēs viesiem izdevās spēles gaitu izlīdzināt, tomēr vārtu guvumā kādu no vairākām labām iespējām viņi nespēja pārvērst, savukārt "meči" nepalika sausā arī pēdējā trešdaļā. Kuļibaba gluži kā futbolā izspēlēja sieniņu ar Fiļimonovu un no vārtu priekšas guva skaistākos vārtus spēlē.
Atšķirībā no "Liepājas Metalurga" iepriekšējā mača, šoreiz tiesāšana bija krietni tolerantāka, un pirmajā trešdaļā komandas vispār nenopelnīja nevienu noraidījumu savukārt visā mačā to bija tikai desmit (septiņi "Liepājas Metalurgam", trīs – "Rīgai 20").
"Liepājas metalurga" galvenais treneris Vladimirs Golubovičs:"Mača sākumā izgāzāmies, bet Verenis un Feoktistovs ar diviem teicami gūtiem vārtiem palīdzēja mainīt spēles gaitu. Pēc tam jau pilnībā kontrolējām notikumus laukumā. Šodien arī tiesnesis ļāva spēlēt, komandas lielāko spēles daļu pavadīja vienādos sastāvos.
Statistika
19. septembris, Liepājas ledus halleLiepājas Metalurgs - Rīga 20 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)06:01 Verenis (Kumeliauskas) 1:0, 08:31 Feoktistovs (Ļouškins) 2:0, 23:47 Jass (Verenis, Kumeliauskas) 3:0, 29:21 Ļouškins (Koreškovs, Kuļibaba) 4:0, 31:08 Borisenko (Golohvastovs) 5:0, 45:24 Kuļibaba (Koreškovs, Fiļimonovs) 6:0Soda minūtes: 14:6Vartsargi: Žabotinskis - Irbe