Rīga-20 hokejisti revanšējas liepājniekiem

autors: hockey.lv Samsung premjerlīgas spēlē tikās "Liepājas Metalurgs" un "Rīga 20" un pēc vakardienas zaudējuma rīdziniekiem izdevās revanšēties gūstot uzvaru ar rezultātu 4:2 (2:0, 1:2, 1:0).

"Rīga 20" komandai revanšs padevās gods godam, turkāt ar jauno Kristapu Stiģi (attēlā) vārtos. Pirmie spēlē rezultātu atklāja "Rīga 20" un tas notika jau 5. minūtē, kad Gints Meija guva vārtus no Eduarda Bullīša peispēles. 7. minūtē noraidījumu nopelna "Rīga 20" spēlētājs Jānis Pētersons un "mečiem" paveras teicama izdevība rezultātu izlīdzināt, taču notiek pretējais. No Eduarda Bullīša un Edgara Apeļa piespēlēm vārtus mazākumā gūst Gints Meija. Pirmā trešdaļa noslēdzas 2:0 par labu rīdziniekiem.
Otrās trešdaļas 2. minūtē liepājnieki jau nonāk līdz trīs vārtu deficītam. "Rīgas 20" rindās precīzs ir Guntis Džeriņš. Spēles 39. minūtē liepājniekiem tomēr izdodas caursist rīdzinieku mūri un vārtus vairākumā gūst Konstantīns Golohvastovs no Māra Jasa piespēles. Paiet tikai 20 sekundes, kad "meči" rezultāta starpību samazina līdz minimumam. Liepājnieku rindās precīzs ir Oļegs Koreškovs no Sergeja Ļouškina un Valērija Kuļibabas piespēlēm. Otrā trešdaļa tā arī noslēdzas 3:2 par labu "Rīgai 20".
Trešās trešdaļas 44. minūtē "Rīga 20" saņem noraidījumu un liepājniekiem parādās iespēja izlīdzināt rezultātu, bet jaunie rīdzinieki noturās. 50. minūtē "Metalurgam" paveras vēl viena iespēja mēģināt realizēt vairākumu un izlīdzināt spēles rezultātu. Bet arī šoreiz šī iespēja netiek izmantota. 52. minūtē liepājnieks Raitis Pujāts saņem 2 minūšu noraidījumu par bloķēšanu un "Metalurgam" ir vairāk jādomā par aizsardzību nevis uzbrukumu. Pašā spēles izskaņā 33 sekundes pirms 3. trešdaļas beigām "Rīga 20" gūst ceturtos vārtus un noņem jebkādus jautājumus par šī mača uzvarētāju. Precīzs ir Sergejs Pečura.
Kā liepājniekiem.lv pavēstīja "Liepājas metalurga" galvenais treneris Vladimirs Golubovičs:"Spēles sākums sanāca tāds pats kā dienu iepriekš, tikai šoreiz pretinieks savas iespējas izmantoja, savukārt mums tas neizdevās, pie tam bezatbildīgi nospēlējām aizsardzībā. Lielākās pretenzijas mačā ir pret uzbrucējiem, jo vārtu gūšanas iespēju izveidojām daudz, bet jēgas no tā nebija."
Statistika
20. septembris, Liepājas ledus halleLiepājas Metalurgs - Rīga 20 2:4 (0:2, 2:1, 0:1) 04:42 Meija (Bullītis) 0:1, 07:54 Meija (Apelis, Bullītis, maz.) 0:2, 21:10 Džeriņš 0:3, 38:21 Golohvastovs (Jass, vair.) 1:3, 38:41 Koreškovs (Ļouškins, Kuļibaba) 2:3, 59:27 Pečura (t.v.)2:4Soda minūtes: 22 - 22Vārtsargi: Dmitrijs Žabotinskis - Kristaps Stiģis (attēlā)