Laviņš nodrošina Rīga 2000 uzvaru pār Liepājas Metalurgu

autors: liepajniekiem.lv "Liepājas metalurgs" trešdien Samsung premjerlīgas spēlē pagarinājumā ar 2:3 (0:2, 1:0, 1:0, 0:1) piekāpās Latvijas čempioniem "Rīga 2000" vienībai.

Nevarētu teikt, ka šajā mačā uzvara vairāk bija vajadzīga viesiem, tomēr viņi bija vairāk izslāpuši pēc panākuma pret spēcīgu pretinieku, nekā laukuma saimnieki. To apliecināja arī spēles sākums, kad rīdzinieku pirmā maiņa jau 28.sekundē atklāja rezultātu – apslidojot liepājnieku vārtus rezultātu atklāja Edijs Brahmanis. Šī "Rīgas 2000" uzbrucēja pieteikšana mačam gan radīja neizpratni, jo par neseno kautiņu ar ogrēnieti Korņilovu viņam tika piespriesta divu spēļu diskvalifikācija, no kurām otrajai bija jābūt pret liepājniekiem. Pēc spēles gan tika runāts, ka jāizlaiž viņam bija tikai viena spēle, bet par otro tikusi samaksāta soda nauda.
Savukārt liepājnieki spēles ievadā izskatījās ierasti miegaini, bet mēģinājums spēli paātrināt noveda pie otro vārtu zaudējuma – atkal precīzs bija Brahmanis.
Tomēr otrajā periodā metalurgi pārņēma iniciatīvu un izveidoja arī reālus vārtu gūšanas momentus, bet galvenais – cīnījās līdz galam. Pirmie vārti tika gūti, kad daudziem jau šķita, ka viesu vārtu vīrs Raitums ripu ir piespiedis pie ledus, tomēr vecākais no brāļiem Kumeļauskiem – Donats – panāca 1:2.
Pēdējā trešdaļā laukumā brīžiem valdīja pamatīgs haoss. Te seši liepājnieki vienlaicīgi atradās laukumā, ko tiesneši nepamanīja, te Jass un Ivanovs saskrējās pie saviem vārtiem, tos izgrūstot un nopelnot noraidījumu par laika vilcināšanu.
Divarpus minūtes līdz pamatlaika beigām Golohvastovs tomēr izlīdzināja rezultātu, bet "meči", publikas vētraini atbalstīti, devās uz priekšu. Ofensīvu pārvērst vārtu guvumā neizdevās, un jau trešo reizi sezonā metalurgu spēlē tika nozīmēts pagarinājums. Pamatlaika pēdējā minūtē nopelnot abpusēju noraidījumu, komandas to sāka nepilnos sastāvos – pa trijiem laukuma spēlētājiem, jo sacensību nolikumā ir norādīts, ka papildlaikā, katrā komandā uz laukuma atrodas pa četriem laukuma spēlētājiem.
Tomēr mača galvenais arbitrs Odiņš ļāva rīdziniekiem pagarinājuma pēdējās minūtēs laukumā sūtīt piecus spēlētājus. Tajā brīdī uz sodīto soliņa atradās divi metalurgi, un noteikumi paredz, ka pretinieku komanda drīkst laukumā sūtīt piecus spēlētājus. Viesi divu vīru pārsvaru izmantoja nepilnu minūti līdz pagarinājuma beigām – precīzs bija Rodrigo Laviņš (attēlā).
"Liepājas metalurga" galvenais treneris Vladimirs Golubovičs:"Spēles sākumā ne pārāk sarežģītās situācijā ielaidām divus vārtus, bet visa mača gaitā sapelnījām nepamatoti daudz noraidījumus. Rīdzinieki šodien izskatījās ļoti noskaņojušies, mūsējo rindās atzīstamu sniegumu demonstrēja Žabotinskis. Nācās spēlēt bez Lelenas, kuram ir trauma, spēles beigas ar savainojumu aizvadīja Feoktistovs.
27. septembris, Liepājas ledus halleLiepājas Metalurgs - Rīga 2000 2:3 (0:2, 1:0, 1:0, 0:1)00:28 Brahmanis (Žaltkovskis, Laviņš) 0:1, 16:00 Brahmanis (Ābols, Laviņš) 0:2, 22:41 Kumeliauskas (Feoktistovs, Jass) 1:2, 57:33 Golohvastovs (Borisenko, vair.) 2:2, 64:02 Laviņš (Brancis, vair. +2) 2:3Vārtsargi: Žabotinskis - Raitums
Soda minūtes: 30:26Galvenais tiesnesis Eduards Odiņš