ASK/Ogre nostiprinās Samsung premjerlīgas galvgalī

autors: Ogres Vēstis Trešdien Samsung premjerlīgas ietvaros tikās turnīra līderi "ASK/Ogre" un pirmspēdējā vietā esošā "Latgale". Uzvaru ar 4:2 (2:2, 0:0, 2:0) svinēja mājnieki, tādējādi nostiprinoties turnīra galvgalī.

Spēles sākumā likās, ka "bebriem" izdodas viss un palīdz pat sava laukuma borti. Jau 3.minūtē, spēlējot skaitliskajā vairākumā, ogrēnieši izvirzījās vadībā. "Latgales" vārtsargu Adamu Vrbu ar negaidītu metienu no aizvārtes pārspēja "ASK/Ogre" kapteinis Aigars Razgals (attēlā), bet pa rezultatīvai piespēlei Jāņa Tomana un Aivara Gaisiņa rēķinā.
Pēc nepilnām divām minūtēm uz viesu vārtiem tika piespriests soda metiens un arī to veiksmīgi realizēja A.Razgals (attēlā), kuram šajā dienā izdevās burtiski viss.
Skatītājiem jau šķita, ka daugavpiliešus gaida īsta sagrāve. Tomēr tā nedomāja paši "Latgales" hokejisti. Vēl 1.perioda 18.minūtē nepilnu 40 sekunžu laikā, izmantojot to, ka "bebri" spēlēja mazākumā, viesi divas reizes pamanījās pārspēt vārtsargu Edgaru Lūsiņu un rezultāts jau kļuva neizšķirts – 2:2.
2.trešdaļa spēles ziņā bija ļoti līdzīga un, ja kādai no komandām izdotos gūt vārtus, tai tā būtu jau ļoti liela priekšrocība. Vienu brīdi ogrēnieši, izmantojot to, ka bija noraidīti uzreiz divi pretinieku spēlētāji, ļoti aktivizējās uzbrukumā un likās, ka viņu aktivitāte tūlīt, tūlīt materializēsies gūtajos vārtos.
Ļoti reāla iespēja gūt vārtus bija ogrēniešu pirmās maiņas uzbrucējam Jānim Tomanam, kas, atrazdamies pie pašiem vārtiem, no visa spēka sita pa ripu, bet netrāpīja, toties trāpīja ar nūju pa Vrbas sargāto vārtu stabiņu un nūja salūza. Jānis acīmredzami to nebija gaidījis un kādu sekundes desmitdaļu neizlaida no rokām salauztās nūjas kātu, par ko nekavējoties tika sodīts ar noraidījumu. Pēc šīs epizodes iniciatīvu atguva daugavpilieši un uzbrukuma viļņi jau vēlās uz "bebru" vārtiem. Šajā periodā bija arī brīdis, kad uz noraidīto soliņa atradās pa diviem katras komandas spēlētājiem, tādēļ ledus laukumā cits pret citu cīnījās pa trim katras vienības hokejistiem.
Arī 3.perioda lielākā daļa pagāja diezgan līdzīgā cīņā un tālredzīgākie līdzjutēji jau sāka domāt par iespējamo pagarinājumu, kad spēles 55.minūtē veiksmīga epizode padevās pieredzējušajiem "bebru" trešās maiņas spēlētājiem – pēc Aleksandra Kerča un Raivja Brencāna piespēlēm vārtus guva Vjačeslavs Fanduļs – 3:2.
Ogrēniešu pārsvaru ar reidu pretinieku aizsardzības zonā un kritienā skaisti gūtiem vārtiem 57.minūtē nostiprināja Andrejs Savičevs, kuram pirms tam piespēlēja Dmitrijs Korņilovs – 4:2.
Tāds rezultāts saglabājās līdz pat finālsvilpei, kad ievērojamais "bebru" līdzjutēju skaits, stāvot kājās, ar aplausiem sveica savus favorītus.
Statistika
27. septembris, Vidzemes ledus halleASK/Ogre - Latgale 4:2 (2:2, 0:0, 2:0)02:54 Razgals (Tomans, Gaisiņš, vair.) 1:0, 04:49 Razgals (s.m.) 2:0, 17:21 Bauba (Machaleks, vair.) 2:1, 18:00 Limontas (Maslovskis, Vodolažskis, vair.) 2:2, 54:53 Fanduļs (Brancāns, Kerčs) 3:2, 56:16 Savičevs (Korņilovs) 4:2Vārtsargi: Lūsiņš - Vrba
Soda minūtes: 28:38Galvenais tiesnesis R.Garda, līnijtiesneši A.Ozoliņš un A.Bērziņš