IIHF pusgada kongresā pirmajā dienā izsaka pateicību Latvijai par veiksmīgi noorganizēto pasaules čempionātu

Šodien Attēnās (Grieķija) sākās Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) kārtējais pusgada kongress. Kā pirmais jautājums pusgada kongresā bija ilggadējā (kopš 1986. gada) IIHF ģenerālsekretāra Jana Okes Edvinsona (Jan-Ake Edvinsson) iecelšana par IIHF mūža biedru. Pateicībā par 20 gadu darbu ģenerālsekretāra amatā IIHF prezidents un visi kongresa delegāti ar ovācijām godināja Edvinsonu, kura pienākumus turpmāk pildīs Horsts Lihters (Horst Lichtner) no Vācijas.

Kongresa turpmākajā gaitā IIHF prezidents Renē Fāzels īpaši izteica pateicību Latvijas Hokeja federācijai un tās prezidentam Kirovam Lipmanam par ļoti veiksmīgi noorganizēto Pasaules čempionātu Rīgā.
Vēl kongresa pirmās dienas darba gaitā par pilntiesīgu biedru (65.) tika uzņemta Malaizija un apstiprināts, ka Serbija pilntiesīgi ieņem Serbijas un Melnkalnes vietu, jo Melnkalne nav iesniegusi pieteikumu dalībai IIHF.
Tāpat kongress apstiprināja 2008. gada 29. februāri par starptautisko ledus hokeja dienu, kas būs viens no IIHF simtgades svinību pasākumiem 2008. gadā.
Kongress apstiprināja arī, ka 2008. gada pasaules čempionāts hokejā sievietēm notiks Ķīnā, bet tā paša gada U18 pasaules čempionāts Krievijas pilsētā Kazaņā.