Vladislava Tretjaka kausā Liepājas Metalurgs 93/94 izcīna piekto vietu

„Liepājas metalurgs 93/94”, trenera Igora Ļebedeva vadībā, pagājušonedēļ startēja tradicionālajā starptautiskajā „Vladislava Tretjaka kausa” izcīņā, kur astoņu komandu konkurencē izcīnīja piekto vietu. Priekšsacīkstēs astoņas komandas tika sadalītas divās grupās pa četrām katrā. „Liepājas metalurgs 93/94” turnīru iesāka ar zaudējumu pret vēlākajiem turnīra uzvarētājiem Kazaņas „AK Bars” (Krievija). Pirmajā periodā vadībā izvirzījās kazaņieši, tomēr liepājniekiem izdevās atspēlēties realizējot skaitlisko pārsvaru un panākot neizšķirtu – 1:1. Otrajā trešdaļā jau metalurgi pārņēma vadību 2:1, pretinieks gan revanšējās atkal panākot neizšķirtu. Diemžēl trešā trešdaļa tika iesākta gaužām neveiksmīgi un rezultāts īsā laikā kļuva 2:4. Vēlāk gan rezultāta starpību izdevās samazināt līdz minimumam, taču pretinieks guva piektos vārtus un „Liepājas metalurgs” zaudēja ar 3:5. Vārtus mūsu komandas labā guva Pauls Hodzko 2 un Kristaps Dzieva.

Nākamie „Liepājas metalurga 93/94” bija Maskavas „Pingvīni” (Krievija). Kā atzina komandas treneris Igors Ļebedevs, tad šī bija vissliktāk aizvadītā spēle turnīrā, jo puiši iepriekšējā dienā bija redzējuši, kā pretinieks ar graujošu rezultātu zaudē Tjumeņas „Gazovik” komandai. Īsti nenoskaņojušies nopietnai cīņai pamazām izdevās palielināt pārsvaru rezultātā. Trešajā trešdaļā metalurgi atradās vadībā ar 4:0 pret nulli. Taču tad sākot spēlēt paviršāk sešu minūšu laikā rezultāts kļuva 4:3. Pašā spēles izskaņā pretinieks nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un „Liepājas metalurga” hokejistiem radās pāris iespējas raidīt ripu tukšos vārtos taču šoreiz tās neizdevās izmantot. Mūsu komandā vārtus guva Regnārs Kaļinovskis 2, Pauls Hodzko un Maksims Abrašins.
Pēdējā grupas spēlē „Liepājas metalurgs 93/94” tikās ar Tjumeņas „Gazovik” (Krievija). Puišiem šajā spēlē uzdevums bija spēlēt no aizsardzības, ko arī principā izdevās realizēt. Spēle gan tika iesākta neveiksmīgi un jau spēles sestajā minūtē rezultāts bija 0:2. Abas reizes zaudētas divcīņas savu vārtu priekšā. Pirmā puslaika izskaņā tiek realizēts skaitliskais vairākums un panākts 1:2. Otrajā puslaika sākumā panākts līdzsvars – 2:2. Diemžēl šajā trešdaļā pēdējais vārds piederēja pretiniekam – 2:3. Trešajā trešdaļā ar precīzu aizsarga metienu no zilās līnijas atkal panākts neizšķirts. Taču atkal nesekmīga darbība savu vārtu priekšā un 3:4. Kad līdz spēles beigām atlicis spēlēt 1:20 izdodas vēlreiz izlīdzināt rezultātu – 4:4 – uzvarēts iemetiens pretinieku zonā, kam seko spēcīgs un precīzs aizsarga metiens. Mūsu komandas labā vārtus guva Regnārs Kaļinovskis, Kārlis Ozoliņš, Haralds Neimanis un Edgars Siksna.
Apakšgrupā tika ieņemta trešā vieta, kas turpmāk ļāva cīnīties par 5 – 8. vietu. Pusfinālā par 5 – 8. vietu „Liepājas metalurga 93/94” pretinieks bija Maskavas „Rusj” (Krievija). Pirmajā periodā divreiz vadībā atradās liepājnieki 1:0 un 2:1, tomēr maskaviešu abas reizes prata panāk neizšķirtu. Otrajā puslaikā jau „Rusj” izmantoja mūsu komandas kļūdu nomainoties un izviezījās vadībā 2:3. Līdz otrajam pārtraukumam atkal tika panākts neizšķirts – metalurgi realizēja skaitlisko vairākumu.
Trešajā trešdaļā vispirms veiksmīgi izspēlēts pretuzbrukums, tad arī gūti vārti mazākumā un 5:3. Pretinieki gan guva vēl ceturtos vārtu, taču „Liepājas metalurgs” atbildēja ar to pašu un uzvarēja 6:4. Mūsu komandas labā vārtus guva Regnārs Kaļinovskis un Kārlis Ozoliņš divus, bet Pauls Hodzko un Kristaps Dzieva pa vienam.
Spēlē par piekto vietu „Liepājas metalurgs 93/94” sacentās ar HK „Minsk” no Baltkrievijas. Pēc katastrofāla spēles sākuma – trešajā minūtē rezultāts jau bija 0:3. Tomēr turpmākajā spēles gaitā komandai izdevās atgūties un sekmīgi spēlējot skaitliskajā vairākumā izcīnīja uzvaru ar 6:4. Vārtus mūsu komandas labā guva Kārlis Ozoliņš 2, Kristaps Dzieva, Edgars Siksna, Pauls Hodzko un Artūrs Kuzmenkovs. Komandas treneris Igors Ļebedevs : „Turnīrā mums pretī stājās spēcīgas komandas, kuras tiesības šeit spēlēt bija izcīnījušas uzvarot reģionālajos turnīros. Protams, esmu apmierināts gan ar komandas spēli kopumā, gan sasniegto rezultātu. Priecēja, ka palīdzēja pēdējos treniņos veiktais darbs pie skaitliskā vairākuma realizācijas.”