Samsung premjerlīgas 13. un 14. janvāra pirms spēļu apskats

Nedēļas nogalē Samsung premjerlīgā tiks aizvadītas 4 regulārā čempionāta spēles. Sestdien tiks aizvadītas trīs spēles – Ogrē čempionāta līderi ASK/Ogre spēlēs ar valsts čempioniem Rīga 2000, Elektrēnos vietējā Energija ar Latgali, bet Rīgas sporta pilī Rīga-20 ar Liepājas Metalurgu. Turklāt ASK/Ogre spēli ar Rīga 2000 televīzijā tiešraidē rādīs LTV7 kanāls. Savukārt svētdien Liepājā vietējais Metalurgs uzņems Elektrēnu Energija.

Neapšaubāmi kārtas interesantākā spēle notiks Ogrē, kurā spēkiem mērosies abas līdervienības ASK/Ogre un Rīga 2000. Abas komandas pirms izšķirošajām spēlēm ir papildinājušas savus sastāvus – ASK/Ogre pieteikusi divus čehu uzbrucējus Radeku Krestanu (1974) un Janu Besseru (1982), bet Rīga 2000 aizsargu Gunti Galviņu (1986) un uzbrucēju Armandu Bērziņu (1983) no Čehijas Vsetin, kā arī vēl šobrīd domā par vārtsarga Artūra Irbes un indiešu izcelsmes ASV uzbrucēja Aniket Dhadphale (1976) pieteikšanu. Kurai no komandām papildinājums būs bijis vērtīgāks redzēsim sestdien Ogrē, kā arī televīzijas tiešraidē LTV7 kanālā.
Saturīgu spēli varam gaidīt arī Rīgas sporta pilī, kur Rīga-20 uzņems Liepājas Metalurgu. Tikko no Rīgas uz Liepāju pārcēlās trīs hokejisti – vārtsargs Kristaps Stiģis (1987), aizsargs Raitis Dembovskis (1988) un uzbrucējs Jānis Pētersons (1985), kuri liepājnieku sastāvā varētu debitēt tieši pret savu bijušo klubu.
Trešajā sestdienas spēlē Elektrēnos vietējā Energija uzņems Daugavpils Latgali, pret kuru lietuvieši izcīnīja savu pirmo uzvaru šajā čempionātā. Jādomā, ka šī mācība nebūs aizmirsta, un daugavpilieši otrreiz uz Energija grābekļa neuzkāps.
Svētdien Energija hokejisti jau viesos Liepājā sacentīsies ar Liepājas Metalurga hokejistiem. Abām komandām nāksies spēlēt divas dienas pēc kārtas, bet lietuviešiem papildus slogs būs arī ceļš, tā kā uz īpašiem pārsteigumiem grūti cerēt.
13. janvāris, sestdiena, plkst. 17.15, Vidzemes ledus halle (Ogrē)
HK „ASK/Ogre” – HK „Rīga 2000” (Galvenais tiesnesis R. Garda, līnijtiesneši A. Korsaks un A. Kudrjašovs). LTV7 tiešraide
13. janvāris, sestdiena, plkst. 18.30, Rīgas sporta pils
SK „Rīga-20”– FHK „Liepājas Metalurgs” (Galvenais tiesnesis A. Borisovs, līnijtiesneši V. Korsaks un R. Jučers).
13. janvāris, sestdiena, plkst. 17.00, Elektrēnu ledus halle (Elektrēnos)
SC „Energija” – DHK „Latgale” (Lietuvas tiesnešu brigāde)
14. janvāris, sestdiena, plkst. 17.00, Liepājas Metalurga ledus halle (Liepājā)
FHK „Liepājas Metalurgs” – SC „Energija” (Galvenais tiesnesis J. Balodis, līnijtiesneši J. Ādolfs un O. Greijers)
Visu spēļu ONLINE translācijas internetā skatāmas Samsung premjerlīgas mājas lapā - samsungliga.lv .