LHF disciplinārā komisijas sēdes Nr. 7 lēmumi

1. Par 23. decembrī notikušo „Orbit” bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu spēli starp „Rīga/Pērkons 94”un „ASK/Ogre” komandām, kurā no laukuma uz 25’ noraidīts Kristaps Jaunozoliņš (ASK/Ogre) un 7. janvāra spēli starp „Prizma/Pārdaugava” un „ASK/Ogre” komandām, kurā piedalījās diskvalificētais K. Jaunozoliņš. Nolēma:

1.1. Par pretinieka grūšanu uz apmali un nākamās spēles pēc 25 minūšu noraidījuma neizlaišanu, pamatojoties uz LHF DSN punktiem 11.1 un 18 diskvalificēt Kristapu Jaunozoliņu uz piecām „Orbit” bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu spēlēm.
1.2. Par diskvalificēta hokejista sūtīšanu laukumā, pamatojoties uz LHF DSN 18. punktu, sodīt „ASK/Ogre” treneri Edmundu Pivarūnu ar Ls 20 Ls soda naudu, kas nomaksājama līdz 19.01.2007.
1.3. Lūgt LHF tiesnešu komiteju izskatīt par 23. decembra spēles tiesnešu Ginta Zviedrīša un Ārija Gedrovica pārkāpumu, sakarā ar LHF nesniegto paskaidrojumu par spēlētāju, kurš noraidīts no laukuma uz 25 minūtēm
2. Par „Sāga/Rītausma” komandas ierašanos uz 22. decembra spēli pret EVHS/Caparol” 12 cilvēku sastāvā .
Nolēma:
2.1. Pamatojoties uz „Orbit” bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu nolikuma sadaļām „Sarīkošanas kārtība” un „Neierašanās uz spēli” komandai „Sāga/Rītausma” piešķirt zaudējumu 22. decembra spēlē pret „EVHS/Caparol” ar 0:W.
2.2. Pamatojoties uz „Orbit” bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu nolikuma sadaļu „Neierašanās uz spēli”, „Sāga/Rītausma” komandai jāsedz ar nenotikušo spēli saistītie izdevumi Ls 200 , kas nomaksājami līdz 20.01.2007.
3. Par 20. decembra „Samsung premjerlīgas” spēli starp„Energija” un „ASK/Ogre” komandām, kuru spēles galvenais tiesnesis Raimondas Minkevičius, pārkāpjot reglamentu, „Energija” komandai atļāva uzsākt maču 14 spēlētāju sastāvā.
Nolēma:
3.1 Par „Samsung premjerlīgas” reglamenta pārkāpumu atstādināt no līgas spēļu tiesāšanas tiesnesi Raimondu Minkevičiusu uz atlikušajām šīs sezonas regulārā čempionāta spēlēm.
3.2. Vērst Lietuvas Hokeja federācijas un „Energija” kluba vadības uzmanību par pieļautajiem„Samsung premjerlīgas” reglamenta pārkāpumiem.
4. Par 3. decembrī pārtraukto „Orbit” bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu spēli starp Brocēnu NBJSS un „Zemgale 93” komandām sakarā ar Brocēnu trenera Vladimira Šabaševa atteikšanos atstāt trenera vietu pēc 20 minūšu soda saņemšanas. Šajā spēlē nedarbojās Jelgavas ledus halles tablo un treneris savu nepakļaušanos pamato ar informācijas trūkumu.
Nolēma:
4.1 Par nepakļaušanos tiesneša lēmumam, pamatojoties uz LHF DSN 18. punktu, sodīt Brocēnu NBJSS treneri Vladimiru Šabaševu ar soda naudu Ls 20, kas nomaksājama līdz 20.01.2007.
4.2. Brīdināt Jelgavas ledus halli par iespējamajām sankcijām par līgumsaistību ar LHF nepildīšanu „Orbit” bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu spēļu laikā, jo minētās spēles laikā nedarbojās tablo.
5. Par „Orbit” bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu 6. janvārī nenotikušo spēli starp komandām Tukuma HK/BJSS un hokeja skola „Rīga 96 I”.
Hokeja skolas „Rīga 96 I” komandas vecāki krāpšanās ceļā, izmantojot četras bērnu slimības zīmes (izrakstus no ambulatorā pacienta medicīnas kartes), dienu pirms paredzētās čempionāta spēles mēģināja to pārcelt. Pārcelšanas patiesais iemesls – līdzdalība hokeja skolas rīkotajā LHF nesankcionētajā turnīrā ar viesu komandas no Krievijas piedalīšanos. Dienā, kad LHF tika iesniegts lūgums pārcelt minēto čempionāta spēli it kā sakarā ar četru spēlētāju slimību, visi četri hokejisti: Ēriks Smuļko, Ivars Salaks, Artūrs Bušs, Valts Peleckis spēlēja savas komandas sastāvā turnīrā hokeja skolā „Rīga”.
Nolēma:
5.1. Pamatojoties uz „Orbit” bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu nolikumu „Rīga 96 I” komandai paredzētajā 6. janvāra spēlē pret Tukuma HK BSS piešķirt zaudējumu ar 0:W.
5.2. Pamatojoties uz „Orbit” bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu nolikuma sadaļu „Neierašanās uz spēli”, lai segtu visus ar nenotikušo spēli saistītos izdevumus, sodīt HS „Rīga 96 I” komandu ar soda naudu Ls 200, kas nomaksājama līdz 19.01.2007.
5.3. Brīdināt hokeja skolas „Rīga” vadību, ka atkārtotas krāpšanās gadījumā minētā komanda tiks izslēgta no Latvijas meistarsacīkstēm un uzdot iesniegt LHF paskaidrojumu par krāpšanās fakta iniciatoriem, izpildītājiem un vainīgajām personām piemērotajiem sodiem.
5.4. Aizrādīt hokeja skolai „Rīga” par Starptautiskās hokeja federācijas noteikumu, kas nosaka, ka visi rīkotie starptautiskie turnīri obligāti saskaņojami ar LHF, neievērošanu.
6. Par lielo „Orbit” bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu pārcelto spēļu skaitu, pārkāpjot nolikumu. Līdz šai dienai, nenorādot pārcelšanas iemeslu, kas ir čempionāta nolikuma pārkāpums, kopā pārceltas 46 spēles jeb 16,2 % no notikušo spēļu skaita.
U 18 grupā „Rīga/Sāga/LB 90” un „Rīga/Sāga LB 18” pārcēlušas pa četrām spēlēm, „Liepājas metalurgs 89/90” trīs spēles; U 16 grupā „Prizma/Pārdaugava 91” – divas spēles; U 14 – „Sāga/Rītausma” četras, „Liepājas metalurgs”, „Prizma/Pārdaugava 93” pa divām spēlēm, U 13 – „Prizma/Pārdaugava” trīs, „Sāga 94” divas spēles, U 12 – „Liepājas metalurgs” divas spēles.
Nolēma:
6.1. Lai kompensētu papildus izdevumus, kuri LHF rodas sakarā ar spēļu pārcelšanu, noteikt, ka no 2007. gada 12. janvāra spēles var tikt pārceltas tikai tad:
6.1.1., ja pieteikums ar abu komandu akceptu iesniegts ne vēlāk kā 10 dienas pirms kalendārā paredzētā mača;
6.1.2. ja LHF samaksāti Ls 50 par spēles pārcelšanu.6.2. Lūgt LHF valdi šajā sakarā veikt izmaiņas „Orbit” bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu nolikumā.