Samsung premjerlīgas direktorāta 31. janvāra sēdes lēmumi

31. janvārī notika kārtējā Samsung premjerlīgas direktorāta sēde, kurā piedalījās visu klubu (izņemot Elektrēnu Energija) pārstāvji, kā arī LHF prezidents Kirovs Lipmans. Sēdes sākumā Kirovs Lipmans, atkāpjoties no dienas kārtības, pacēla jautājumu par masu mēdijos izskanējušo informāciju par to, ka Vidzemes ledus halle Ogrē tuvākajā nākotnē varētu tikt pārveidota par būvmateriālu veikalu. ASK/Ogre prezidents, kurš vienlaicīgi ir arī Vidzemes ledus halle īpašnieks, informēja, ka situācija tiešām veidojas dramatiska, jo viņam kā ledus halles īpašniekam nav izdevies rast kopīgu valodu ar Ikšķiles novada (tieši šīs pašvaldības teritorijā atrodas arēna) vadību par nodokļu atvieglojumiem, kā arī citiem sadarbības jautājumiem. Līdz ar to šobrīd ir izstrādāts projekts, kas paredz, Vidzemes ledus halles pārbūvi. Kirovs Lipmans izteica savu neizpratni par to, ka Juris Feodorovs nav vērsies pēc palīdzības šo problēmu risināšanā hokeja federācijā, bet gan griezies masu mēdijos, kas konfliktu varētu tikai padziļināt. Šī iemesla dēļ LHF prezidents, personīgi pārrunājot visus lietas apstākļus ar Vidzemes ledus halles īpašnieku, sniegs visu nepieciešamo atbalstu, lai ledus halle, un līdz ar to arī hokeja komanda, Ogrē saglabātos arī nākotnē.

Sēdes turpinājumā katra kluba pārstāvis izteicās par aizvadīto Samsung premjerlīgas regulārā čempionāta daļu, kā arī saviem ierosinājumiem un papildinājumiem atlikušajām un izslēgšanas spēlēm. Principā ar atsevišķām niansēm visu klubu pārstāvji atzina, ka šī gada čempionāts ir izdevies un ievērojami cēlies arī tā sportiskais un organizatoriskais līmenis. Visu klubu pārstāvji arī bija vienisprātis, ka šīs varētu būt labākais čempionāts pēdējos gados, un izslēgšanas spēlēs tā kvalitāte un ažiotāža tikai pieaugs.
Praktiski visu klubu pārstāvjiem bija lielākas vai mazākas pretenzijas par tiesāšanu un tiesnešu darbu. Visu klubu pārstāvji arī atzina, ka arī tiesnešu korpusā šobrīd notiek paaudžu maiņa, un pieredzes uzkrāšana ir tikai laika jautājums. Tomēr vienbalsīgi tika pieņemts lēmums, ka izslēgšanas spēlēs sākot no pusfinālu spēlēm tiks pieaicināti neitrāli galvenie tiesneši no blakus valstīm.
Vēl viens konkrēts lūgums tika izteikts Vidzemes ledus halles vadībai, lai Samsung premjerlīgas spēlēs aiz viesu komandas soliņa spēles laikā tiktu uzlikts aizsargstikls vai nodrošināta apsardze, lai pasargātu spēlētājus un arī personālu no līdzjutēju fiziskiem un verbāliem uzbrukumiem.
Šajā jautājumā direktorāts pieņēma lēmumu, kas attiecas uz visām hallēm, par kārtības nodrošināšanu ledus arēnā Samsung premjerlīgas spēļu laikā. Lēmums paredz, ka klubam mājas spēļu laikā jānodrošina sabiedriskā kārtība gan spēles laukumā, gan uz rezervistu un sodīto spēlētāju soliņiem, gan arī ģērbtuvēs. Par šo prasību neievērošanu klubs var tikt sodīts ar LHF Disciplinārās komisijas lēmumu.
Vēl no atsevišķu klubu pārstāvjiem izskanēja vēlme, lai palielinātos TV translāciju skaits, kā arī tiktu veidots regulārs hokejam veltīts TV raidījums.
Samsung premjerlīgas klubu pārstāvji noraidīja Latgales ierosinājumu, atļaut Latvijas izlases hokejistus pieteikt komandu sastāvos arī pēc pāreju termiņa beigām.
Tāpat vairāku klubu pārstāvji izteica vēlmi jau tagad sākt izstrādāt nākošā gada čempionāta nolikumu, lai jau maijā būtu skaidri spēles noteikumi nākošajai sezonai, un tie netiktu mainīti īsi pirms čempionāta sākuma. Galvenie jautājumi, kas būtu jāzina ir leģionāru skaits, spēļu skaits un starptautiskie logi. Lai šos jautājumus risinātu LHF izteica piedāvājumu uz nākamo direktorāta sēdi 1. martā klubiem sagatavot savus priekšlikumus un ierosinājumus nākamās sezonas nolikumam, lai maijā jau varētu runāt par jaunā nolikuma apstiprināšanu.