LHF 6. februāra valdes sēdes lēmumi

2007. gada 6. februāris Šodien Latvijas Hokeja federācijas valdes sēdē tika izskatīti jautājumi par Latvijas valstsvienības gatavošanos pārbaudes turnīram Baltkrievijā, U18 izlases gatavošanās plānu pasaules čempionātam Somijā, kā arī citi jautājumi.

No 9. – 11. februārim Latvijas valstsvienība piedalīsies starptautiskā turnīrā Gomeļā (Baltkrievija) ar Baltkrievijas, Eiropā spēlējošo kanādiešu izlašu un Krievijas Superlīgas kluba „Salavat Julajev” līdzdalību. Valde tika informēta, ka Latvijas izlase pirms šī turnīra galvenā trenera Oļega Znaroka vadībā 5., 6. un 7. februārī aizvada treniņus Rīgas sporta pilī, bet 8. februārī ar čarterreisu izlidos uz Baltkrieviju. Uz Gomeļu izlases sastāvā dosies 2 vārtsargi, 8 aizsargi un 14 uzbrucēji (vārdiskais sastāvs un turnīra spēļu kalendārs atrodams lhf.lv sadaļā izlase). Dažādu iemeslu dēļ uz šo turnīru nevarēja ierasties vairāki vadošie hokejisti no Krievijas un Eiropas klubiem. Tāpat loģiski, ka nav arī ASV un Kanādā spēlējošo. Pirms čempionāta visi izlases kandidāti (kandidāti ir pilnīgi visi Latvijas hokejisti) pulcēsies uz treniņnometni 1. aprīlī un sāks gatavoties pasaules čempionātam Krievijā.
LHF valde uzklausīja arī ziņojumu par U-18 izlases gatavošanās plānu Pasaules U18 čempionātam elites grupā, kas aprīļa mēnesī notiks Somijā. Jau šobrīd ir apzināts potenciālo kandidātu loks, kas kopā sanāks 22. martā, bet pirmās pārbaudes spēles tiks aizvadītas š.g. 28. un 29. martā ar Polijas vienaudžiem, un uzreiz pēc tam visi potenciālie kandidāti dosies uz treniņnometni (no 31.03. – 09.04.2007) Ventspilī. 10. aprīlī Somijā izlasei ir paredzēta vēl viena pārbaudes spēle ar Slovākijas U18 izlasi, bet debija Pasaules U18 čempionātā elites grupā mūsu puišiem notiks tikai 13. aprīlī ar Krievijas U18 izlasi (spēļu kalendārs atrodams LHF interneta mājas lapā lhf.lv sadaļā Izlases → U18 izlase).
Valde apstiprināja arī Latvijas sieviešu izlases gatavošanās plānu pasaules čempionātam 1. divīzijā, kas aprīļa pirmajā nedēļā notiks Japānā. Sieviešu izlase pirms čempionāta no 24. – 28. martam aizvadīs treniņnometni Ventspilī, bet 29. martā izlidos uz Japānu. Jau Japānā mūsu meitenes 30. martā aizvadīs vienu pārbaudes spēli ar Franciju, bet 2. aprīlī aizvadīs savu pirmo spēli pasaules čempionātā ar japānietēm.
LHF valde iepazinās ar Samsung premjerlīgas direktorāta lēmumiem, kur visu klubu pārstāvji atzina, ka čempionāts ir izdevies gan no sportiskā, gan organizatoriskā viedokļa, un vienīgās pretenzijas ir par tiesāšanu. Tādēļ tuvojoties izšķirošajām izslēgšanas spēlēm tiks domāts par neitrālu galveno tiesnešu uzaicināšanu no citām valstīm. Tāpat LHF valde apstiprināja laukuma tiesnešu sarakstu Samsung premjerlīgas izslēgšanas spēlēm – galvenie tiesneši M. Bogdanovs, A. Borisovs, R.Garda un N.Šacs, līnijtiesneši J.Balodis, Arnis Bērziņš, A.Ozoliņš, A.Eglītis, S.Dančenoks, P.Pumpiņš, A.Korsaks, R.Borskis, O.Greiers un A.Gabaliņš. LHF valde arī apstiprināja LHF Disciplinārās komitejas 8. un 9. protokolu un Tiesnešu komitejas lēmums par divu laukuma tiesnešu sodīšanu par neierašanos uz LBJMH spēli.