LHF 6. marta valdes sēdes lēmumi

Šodien Latvijas Hokeja federācijas valdes sēdē tika izskatīti jautājumi par U18 izlases gatavošanās plānu pasaules čempionātam Somijā, kā arī citi jautājumi. LHF valde uzklausīja arī ziņojumu par U-18 izlases gatavošanās plānu Pasaules U18 čempionātam elites grupā, kas aprīļa mēnesī notiks Somijā. Jau šobrīd ir apzināts potenciālo kandidātu loks, kas kopā sanāks 22. martā Rīgā, bet 26. martā dosies Poliju, kur aizvadīs divas pārbaudes spēles 28. un 29. martā ar Polijas vienaudžiem. Pēc šīm spēlēm galvenais treneris Aleksandrs Klinšovs veiks pirmo tīrīšanu kandidātu sarakstā. Pēc atgriešanās no Polijas izlase Rīgas sporta pilī 31. martā un 1. aprīlī aizvadīs divas pārbaudes spēles ar spēcīgo Somijas U18 izlasi. Pēc šīm spēlēm Latvijas U18 izlases kandidāti no 2. līdz 9. aprīlim aizvadīs treniņnometni Ventspils Olimpiskajā centrā. 9. aprīlī komanda izbrauks uz Somiju, jo tur jau 10. aprīlī Verumjaku pilsētā aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēle ar Slovākijas U18 izlasi. Pasaules U18 čempionāts elites grupā mūsu puišiem sāksies gan tikai 13. aprīlī, kad mūsu izlasi eksaminēs Krievijas U18 izlase (spēļu kalendārs atrodams LHF interneta mājas lapā lhf.lv sadaļā Izlases → U18 izlase).

LHF valde pieņēma galīgo lēmumu attiecībā uz diskvalificētajiem tiesnešiem – Gintu Zviedrīti un Eduardu Odiņu, kuriem tika noteikts pārbaudes laiks līdz 1. martam. Izvērtējot visus apstākļus un abu augstāk minēto tiesnešu līdzšinējo darbību, LHF valde pieņēma lēmumu atjaunot tiesneša licenci Gintam Zviedrītim pilnā apjomā, savukārt Eduardam Odiņam licenci neizsniegt.
Tāpat valde apmierināja Liepājas Metalurga kluba lūgumu, sakarā ar Liepājas pilsētas jubilejas svinībām, pārcelt Samsung premjerlīgas izslēgšanas spēļu pusfināla sērijas 5. spēli (ja tāda būs nepieciešama) no 17. uz 18. martu.