Rīga 2000 izbraukumā uzvar ASK/Ogre trešajā finālspēlē

Samsung premjerlīgas trešajā finālspēlē savā laukumā ASK/Ogre ar 2:4 (1:0,0:4,1:0) piekāpās Rīga 2000 hokejistiem, un sērijā rīdzinieki izvirzījušies vadībā ar 2:1. Pirmajā periodā nekas neliecināja, ka spēles iznākums varētu būt par sliktu ASK/Ogre. Iniciatīva bija ogrēniešu pusē, turklāt igauņu tiesnesis visai dāsni dāvāja soda minūtes abām komandām. Noraidījumiem bagātajā periodā vienīgie vārti tika gūti vairākumā, kad pēc Toma Bluka tālmetiena ripas lidojuma virzienu izmainīja Aigars Razgals, panākot – 1:0.

Otrajā trešdaļā viss sagriezās kājām gaisā, 23. minūtē mazākumā Branča ASK/Ogre aizsargiem nočiepto ripu vārtu guvumā pārvērš Raimonds Daņiličs (1:1). Lai arī mājinieki turpināja uzbrukt viņu darbībā bija pamānāmas zināmas paviršības pazīmes. Vienā no epizodēm 32. minūtē ASK/Ogre aizsargi apstājas pie saviem vārtiem, un noskatās kā Ģirts Ankipāns apslido vārtus un raida ripu Legzdas sargātajā cietoksnī – 1:2. Pēc nepilnām 4 minūtēm vairākumā Daniličš vēlreiz pārsteidz Imantu Legzdu un jau 1:3. Vēl pēc divām minūtēm Ābols nesteidzoties ogrēniešu aizsargu pavadīts ar filigrānu piespēli teicamā pozīcijā izvirza Edgaru Žaltkovski un jau 1:4.
Trešajā periodā ASK/Ogre vārtos Imantu Legzdu nomaina Edgars Lūsiņš, un pēc spēles ogrēniešu treneris atklāja, ka vēlējies mainīt vārtsargu jau pēc trešajiem vārtiem. 51. minūtē, vairākumā pēc Aigara Razgala spēcīga metiena ripa sāpīgi trāpīja rīdzinieku aizsargam Renāram Valteram, kurš palika guļot uz ledus, taču galvenā tiesneša svilpe klusēja, un ASK/Ogre pieredzējušie uzbrucēji Razgals ar Kerču neapjuka, samazinot rezultāta starpību līdz 2:4.
Cerības uz pozitīvu iznākumu ogrēnieši noraka pāris minūtes pirms spēles izskaņas, izpelnoties vairākus nevajadzīgus noraidījumus. Ļoti rupji nospēlēja ASK aizsargs Andrejs Lavrenovs, kurš slidojot uz sodīto spēlētāju soliņu ar nūjas galu iedūra rīdziniekam Edgaram Brancim. Sods - 5 +20minūtes, taču šī epizode izraisīja konfliktu tribīnēs, kad kāds iekarsis Rīga 2000 līdzjutējs uzsāka agresīvu vārdu pārmaiņu ar Andreju Lavrenovu. Uz to visasāk reaģēja vairāki vīlušies un iereibuši ASK/Ogre fani, kas ar dūrēm metās pārmācīt uzbāzīgo viesi. Tribīnēs sākās kautiņš, bet laukumā Ogres fani meta gan pudeles, gan dažādu drazu. Līdzjutējus nomierināt centās arī abu komandu hokejisti, un pēc pailgas pauzes spēle tika nospēlēta līdz gaqlam, bewt rezultāts gan vairs nemainījās, 4:2 Rīga 2000 labā un sērijā viņi vadībā 2:1.
25. marts, Vidzemes ledus halle, Fināls 3. spēleASK/Ogre - Rīga 2000 2:4 (1:0, 0:4, 1:0) Sērijā 1:2Vārtu guvēji:
8:51 Razgals (Čvojka, Bluks, vair.) 1:0,
22:00 Daņiļičs (Brancis, maz.) 1:1,
21:21 Ankipāns 1:2,
25:13 Daņiļičs (Valters, Ābols, vair.) 1:3,
36:33 Žaltkovskis (Ābols, Hromčenkovs) 1:4, 50:26 Kerčs (Razgals, Lavrenovs, vair.)