Latvijas izlase pirmajā pārbaudes spēlē bullīšu sērijā uzvar Vāciju

Latvijas hokeja izlase izcīnīja uzvaru savā pirmajā pārbaudes spēlē pirms gaidāmā pasaules čempionāta Maskavā, uz Arēna Rīga ledus ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienos pieveicot Vācijas izlasi.

Pirmajā trešdaļā Vācijas izlases hokejisti bija nedaudz aktīvāki un arī asāki, ko var izskaidrot ar mūsējo treniņnometnē iekrāto nogurumu, kā arī diviem noraidījumiem. Tomēr bīstamākā epizode bija tieši pie vāciešu vārtiem, kad perioda izskaņā savas izdevības neizmantoja Aleksejs Širokovs un Aleksandrs Macijevskis. Pēc pirmajām 20 minūtēm rezultāts neizšķirts 0:0. Otrajā trešdaļā divus noraidījumus jau nopelna Vācija, taču mūsējiem neko bīstamu izveidot neizdodas, vēl vairāk otrajā vairākumā pēc Gunta Galviņa kļūdas vidus zonā, Vācijas izlases hokejists Bušs izrāvās viens pret mūsu vārtsargu Masaļski un 1:0.Trešdaļas turpinājumā 14.minūtē pēc Andra Džeriņa lieliskas piespēles Mārtiņš Cipulis raidīja ripu vārtu augšējā stūrī, panākot izlīdzinājumu 1:1. Spēles turpinājumā Latvijas izlases hokejisti pārņēma iniciatīvu un vairākas reizes bīstami uzbruka viesu vārtiem, taču vai nu ripa lidoja vārtiem secen vai labi spēlēja viesu vārtsargs Kotšņevs. Šo ofensīvu gan sekmēja arī Vācijas hokejistu noraidījumi. Taču skanot 2. perioda beigu sirēnai vēl arvien 1:1.Trešās trešdaļas sākumā vācieši nepilnas minūtes laikā nopelnīja divus noraidījumus, un Latvijas izlases uzbrucējs Aleksejs Širokovs realizēja divu vīru pārsvaru, izvirzot vadībā mūsējos 2:1. Pēc neilga laika jau vācieši realizēja vairākumu un pēc Bakoša raidījuma 2:2. Spēles turpinājumā kaislības laukumā saasinājās, un ukraiņu tiesnesis Maksims Urda vairākas reizes bija spiests piespriest abpusējos noraidījumus.Četras minūtes līdz spēles beigām Vācijas izlases aizsargs Osterlo uztriecās virsū Edgaram Masaļskim, un pāridarītāju sodīt metās Širokovs un Sorokins. Vācietis par šo pārkāpumu saņēma 2+2+10 minūtes, bet mūsējiem Sorokinam tika piešķirtas 2 minūtes. Līdz spēles pamatlaika beigām rezultāts vairs nemainījās, un komandas pēc starptautiskajiem noteikumiem bija spiestas spēlēt 5 minūšu papildlaiku. Pagarinājumā nedaudz bīstamāk uzbruka Vācija, taču pārspēt Masaļski viesiem neizdevās un spēles likteni bija jāizšķir pēcspēles metieniem. Pirmie divi sērijas metieni abām komandām bija neveiksmīgi (Latvijas komandā viesu vārtsargu nespēja pārspēt Herberts Vasiļjevs un Lauris Dārziņš). Trešajā sērijas metienā Masaļskis vēlreiz atvairīja vāciešu mēģinājumu, bet Mārtiņš Cipulis beidzot vadībā izvirzīja Latviju. Nākamajā duelī Masaļskis atkal neļava sevi pārspēt, bet Aleksejs Širokovs pielika punktu spēlei, liekot otro reizi pēcspēles metienu sērijā kapitulēt vāciešu vārtsargam. Spēles beigu rezultāts 3:2 Latvijas izlases labā, un tā ir pirmā uzvara Oļega Znaroka vadītajai izlasei, gatavojoties pasaules čempionātam Maskavā. Nākamo spēli Latvija aizvadīs pirmdien 9. aprīlī Arēnā Rīga vēlreiz pret Vācijas izlasi.
7. aprīlis, Arēna Rīga. Pārbaudes spēle. Latvija – Vācija 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0). Vārtu guvēji:
28:45 Bušs maz. 0:1,
32:46 Cipulis (Džeriņš, Saviels) 1:1,
43:19 Širokovs (Panteļejevs, Macijevskis) vair. +2 2:1,
46:34 Bakos (Barta, Felski) vair. 2:2.
65:00 Cipulis (Izšķirošais pēcspēles metiens) 3:2 Vārtsargi: Masaļskis un Kotšņevs. Soda minūtes: 18 – 36. Latvijas izlases sastāvs: Masaļskis (Raitums), Cipulis – Vasiļjevs – Džeriņš, Reķis – Saviels; Dārziņš – Bērziņš – Rēdlihs, Laviņš – Sorokins; Bļinovs – Semjonovs – Ankipāns, Rēdlihs – Jass; Macijevskis – Širokovs – Panteļejevs; Jerofejevs – Galviņš.