Samsung premjerlīgas 15. augusta direktorāta sēdē

15. augustā notika kārtējā Samsung premjerlīgas direktorāta sēde, kurā piedalījās visu 2007/2008. gada sezonas klubu pārstāvji – HK Rīga 2000, HK ASK/Ogre, SK Liepājas Metalurgs, SK Rīga (pārstāvēja gan SK Rīga-20 un Rīga/Sāga), DHK Latgale, SC Energija (Elektrēni) un HC Big Diamonds (Igaunija). Sēdes galvenais jautājums saistīts ar Samsung premjerlīgas nākamās sezonas nolikuma un kalendāra galīgo izstrādi.

Aktuālākais jautājums bija par dalībkomandu skaitu nākamās sezonas Samsung premjerlīgas meistarsacīkstēs. Praktiski visu komandu pārstāvji bija pret Rīga/Sāga līdzdalību Samsung premjerlīgas, kā galveno argumentu minot komandas konkurētnespēju, ko apliecināja arī līdzšinējās Latvijas kausa izcīņas spēles. Tomēr galīgais lēmums par šīs komandas spēlēšanu vai nespēlēšanu Samsung premjerlīgā būs jāpieņem LHF valdei.
Savukārt, vies komandu pārstāvji apliecināja, ka ir gatavi nopietni konkurēt ar vadošajām Latvijas komandām. Lietuviešiem mērķis ir cīnīties par pirmo četrinieku. Savukārt Igaunijas komandā Big Diamonds ir pulcēti Igaunijas nacionālās un U20 izlašu potenciālie hokejisti, kā arī vairāki vies spēlētāji no kaimiņvalstīm, tajā skaitā Somijas. Big Diamonds mājvieta būs Tartu pilsēta, taču hokeja popularizācijai Igaunijā šī komanda pa 2 spēlēm aizvadīs arī Narvā un Kohtla Jarvē, kā arī vēl 4 Tallinā.
Komandām radās arī iebildumi pret sastādīto kalendāra projektu, turklāt tika izteikts arī priekšlikums aizvadīt 7 riņķu regulārā čempionāta turnīru (bija paredzēti 6 riņķi), kas arī tika pieņemts. Līdz ar to līdz nākamajai direktorāta sēdei 24. augustā tiks izstrādāts galīgais kalendāra variants. Paredzams, ka Samsung premjerlīgas 2008. gada meistarsacīkstes sāksies 8. septembrī. Paredzams, ka, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, nemainīsies arī izslēgšanas spēļu kārtība. Tajā piedalīsies 6 komandas (izņemot regulārā čempionāta vājāko komandu), no kurām divas labākās uzreiz iekļūs pusfinālā, bet atlikušās četras cīnīsies par vēl divām vietām.
Lielākā daļa komandu pārstāvji arī noraidīja spēļu pārraugu institūcijas nepieciešamību Samsung premjerlīgā, aizstājot to ar obligātu spēļu videoierakstu nodrošināšanu.
Komandu pārstāvji uz pēdējo direktorāta sēdi pirms sezonas sākuma pulcēsies 24. augustā, kad arī tiks apstiprināts galīgais kalendārs, un atrisināti visi pārējie neskaidrie jautājumi.