Samsung premjerlīgas 21. novembra pirms spēļu apskats

Trešdien, 21. novembrī Samsung premjerlīgā tiks aizvadītas divas spēles, kurās savā starpā tiksies – Piņķos HK „Rīga 2000” un DHK „Latgale”, bet Elektrēnos spēlēs SC „Energija” un HK „ASK/Ogre”. No šīm spēlēm šķiet interesantākā norisināsies Siemens ledus hallē Piņķos, kur čempioni HK „Rīga 2000” sacentīsies ar Daugavpils Latgali, kas pēdējās spēlēs demonstrē ne pārāk pārliecinošu sniegumu. Savukārt čempioni ar katru maču demonstrē arvien saturīgāku spēli. Pēc starptautiskā pārtraukuma abās komandās ir notikusi sastāva papildināšana, taču rīdziniekiem tā bijusi gan kvantitatīvāka, gan arī kvalitatīvāka. Pēdējā laikā HK Rīga 2000 rindas papildinājuši pieredzējušie aizsargi Aigars Bērziņš no ASK/Ogre un Iļja Demidovs (Krievija) no Maskavas „Kriļja Sovetov”, kā arī uzbrucēji Kaspars Saulietis no Kanādas junioru līgas un Edgars Žaltkovskis. Turklāt arī traumēto spēlētāju saraksts ir krietni sarucis.

Daudz bēdīgāka šajos jautājumos ir situācija Latgalē, kur ir liels spēlētāju deficīts – īpaši jau vārtsargu un aizsargu līnijās. Lai kaut nedaudz mazinātu šīs problēmas daugavpiliešu rindas papildinājis LSPA/Rīga rezerves vārtsargs Dainis Vasiļjevs un baltkrievu aizsargs Kirils Kalmičkovs. Par papildinājumu katrs var spriest pats, bet šī vakara mačā par favorītu neapšaubāmi uzskatāmi Rīga 2000.
Pirms katra lietuviešu Energija mača tiek izteiktas cerības, ka tajā leiši varētu izcīnīt pirmos punktus šīs sezonas Samsung premjerlīgas čempionātā, bet līdzšinējie 22 mēģinājumi bijuši neveiksmīgi. Un no loģikas viedokļa arī šovakar tam nevajadzētu notikt, jo pašreizējie čempionāta līderi ASK/Ogre pēdējās spēlēs ir uzņēmusi itin labus apgriezienus, un punktu zaudējums Elektrēnos visticamākais nav paredzams.
Trešdiena, 21. novembris, plkst. 19.00, Siemens ledus halle (Piņķos)
78. HK „Rīga 2000” – DHK „Latgale” (Galvenais tiesnesis G. Zviedrītis, līnijtiesneši A. Eglītis un Arn. Bērziņš)
Trešdiena, 21. novembris, plkst. 19.00, Elektrēnu ledus halle (Elektrēnos)
79. SC „Energija” – HK „ASK/Ogre” (Galvenais tiesnesis E. Odiņš)
Visu spēļu ONLINE translācijas internetā skatāmas Samsung premjerlīgas mājas lapā - www.samsungliga.lv