Informācija par 3. jūlija LHF valdes sēdi

Š.g. 3. jūlijā notika kārtējā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde, kurā tika izskatīti jautājumi par gatavošanos gadskārtējam LHF kongresam, nākamās sezonas Latvijas čempionāta hokejā, Latvijas U20 izlasi, kā arī citi jautājumi. Š.g. 12. jūlijā plkst. 12:00 Jūrmalā, viesnīcas „Lielupe” konferenču zālē „Ķemeri” notiks gadskārtējais LHF kongress, kurā tiks sniegta atskaite biedriem par aizvadīto sezonu.

Tāpat LHF valde tika informēta par organizatoriskajiem darbiem nākamās sezonas Latvijas čempionātam virslīgā. Kā zināms četras vadošās Latvijas komandas nākamajā sezonā regulārajā čempionātā spēlēs Baltkrievijā. Savukārt Latvijas čempionātā varētu spēlēt 6-8 komandas. Četras vadošās komandas (Liepājas Metalurgs, ASK/Ogre, Rīga 2000, Latgale) regulāro čempionātu aizvadīs Baltkrievijas atklātajā čempionātā (10 baltkrievu komandas + 4 Latvijas komandas, kur izspēlēs 4 riņķu turnīru. Šī turnīra ietvaros aizvadītās Latvijas klubu savstarpējās spēles tiks ņemtas vērā Latvijas čempionāta ieskaitē, un noteiks komandu secību Latvijas čempionāta izslēgšanas spēļu ¼ fināla kārtai. Savukārt, Latvijā regulāro čempionātu izspēlēs 6-8 otrās grupas komandas, kuras savā starpā noskaidros regulārā čempionāta uzvarētāju (ja būs 6 komandas tad tiks spēlēti 6 riņķi, ja 8 tad 4 riņķi), kā arī tās četras komandas, kuras ¼ fināla stadijā cīnīsies ar 4 Latvijas komandām no Baltkrievijas čempionāta, lai noskaidrotu Latvijas čempionus. LHF valde akceptēja šādu Latvijas čempionāta izspēles modeli nākamajā sezonā.
Valde akceptēja arī 2008. gada Latvijas kausa izcīņas kārtību, kurā š.g. augustā 5 komandas vadošās 2008. gada sezonas Samsung premjerlīgas komandas aizvadīs 2 apļu turnīru, lai noskaidrotu uzvarētāju.
Tāpat LHF valde uzklausīja Andreja Maticina atskaiti par Latvijas U20 izlases gatavošanos Pasaules čempionātam elites grupā. Šobrīd ir apzināts potenciālo kandidātu loks (7 vārtsargi un 46 laukuma spēlētāji), kuri varētu pulcēties uz koptreniņu 4. augustā. Pirmās pārbaudes spēles Latvijas U20 izlase aizvadīs 28. – 30. augustā, kad piedalīsies tradicionālajā Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā, kur mūsējo pretinieki būs Dānijas, Baltkrievijas U20 izlašu un Zviedrijas kluba MoDo U20 jaunie hokejisti. Pirms šī turnīra U20 izlasei paredzēta arī 3 dienu treniņnometne. IIHF novembra starptautiskajā logā paredzētas pārbaudes spēles izbraukumā ar Zviedrijas elites līgas U20 komandām. Pēdējais gatavošanās posms paredzēts no 8. – 18. decembrim, kad Ozolniekos tiks aizvadītā treniņnometne, kuras laikā ieplānota viena pārbaudes spēle ar „Severstaļ–2” komandu. Paredzēts, ka komanda 19. decembrī izlidos uz Kanādu, kur 21. un 22. decembrim aizvadīs pēdējās pārbaudes spēles ar ASV un Vācijas vienaudžiem.
LHF valde akceptēja arī Latvijas U18 izlases pārbaudes spēļu grafiku nākamajai sezonai. Tas paredz, ka Latvijas U18 izlase augustā piedalīsies starptautiskā turnīrā Bobruiskā Baltkrievijas hokeja festivāla ietvaros, decembrī Latvijā aizvadīs 3 pārbaudes spēles ar Norvēģijas U18 izlasi, janvārī divreiz savā laukumā spēlēs ar Igaunijas vienaudžiem, bet februārī piedalīsies starptautiskā turnīrā Dānijā ar dāņu un norvēģu izlašu līdzdalību.
LHF valde arī pieņēma lēmumu atļaut tām bērnu un jaunatnes čempionāta komandām, kuras izteikušas šādu vēlmi, nākamajā sezonā spēlēt Baltkrievijas čempionātā, ja hokejisti būs saņēmuši atļaujas no vecākiem un skolas, kā arī tas netraucēs ritmiskai Latvijas čempionāta norisei.