Noticis gadskārtējais LHF kongress

Sestdien, 12, jūlijā Jūrmalā, viesnīcas „Lielupe” telpās notika gadskārtējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) kongress, kura darba gaitā tika uzņemti jaunie LHF biedri un biedru kandidāti, akceptēts LHF prezidenta Kirova Lipmana atskaites ziņojums, kā arī finanšu atskaite par aizvadīto gadu un nākamā gada budžeta projekts. Bez tam kongresā tika ievēlēti divi jauni valdes locekļi savu amatu atstājušo vietā, kā arī izskatīti citi jautājumi. Pašā kongresa sākumā, saistībā ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) simtgades svinībām, tika sveikti 10 hokeja klubi (SK Liepājas Metalurgs, HK ASK/Ogre, HK Rīga 2000, DHK Latgale, SK Rīga, HS Rīga, HK Sāga, Talsu Hokeja klubs, HK Prizma un SHK Laima, kas devuši lielu ieguldījumu Latvijas hokeja attīstībā. Pēc šī svinīgā pasākuma, par LHF biedriem tika apstiprināti 4 jauni biedri.

LHF valdes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans sniedza kongresa delegātiem atskaiti par padarīto aizvadītajā laika periodā. Atskaites ziņojumā visi klātesošie tika iepazīstināti ar LHF paveikto 2007/2008. gada sezonā gan no organizatoriskā, gan sportiskā viedokļa. Tāpat tika sniegts īss ieskats nākamās sezonas plānotajos pasākumos. Kā vienu no svarīgākajām problēmām Kirovs Lipmans izcēla treneru izglītības jautājumu, kas pēdējā laikā kļuvis ļoti aktuāls, un neapšaubāmi būs viens no prioritārajiem jautājumiem arī nākotnē.
Pilns atskaites ziņojuma teksts atrodams pielikumā – Kirova Lipmana atskaites ziņojums (spiest šeit).
Tāpat LHF kongresa delegāti tika iepazīstināti ar finanšu atskaiti par 2007. gadu, kā arī budžeta projektu 2008. gadam. Debatēs par atskaites ziņojumu un finanšu atskati kongresa delegāti izteica savus priekšlikumus LHF valdei, kā risināt atsevišķus sasāpējušus jautājumus. Pēc debatēm LHF kongresa dalībnieki vienbalsīgi apstiprināja gan atskaites ziņojumu, gan finanšu atskaiti par 2007. gadu, gan arī budžeta projektu 2008. gadam.
Sakarā ar to, ka lielās aizņemtības pamatdarbā dēļ atskaites perioda laikā savus amatus atstāja divi valdes locekļi – Helmuts Balderis un Nikolajs Sirotkins, LHF kongresam bija jāievēl divi jauni valdes locekļi. Praktiski vienbalsīgi vakantajās LHF valdes locekļu vietās tika ievēlēti Guntis Ulmanis un Mareks Segliņš, kuri jau līdz šim ļoti aktīvi piedalījās LHF valdes darbā.
Tāpat, saskaņā ar federācijas statūtiem, LHF kongress ievēlēja trīs valdes locekļu kandidātus, kuri sāks darbu, ja kāds no valdes locekļiem kādu iemeslu dēļ nevarēs turpināts darboties LHF valdē. Kongresa delegāti par LHF valdes locekļu kandidātiem apstiprināja Helmutu Balderi, Imantu Rākinu un Nikolaju Sirotkinu.
LHF kongresā tika pacelts arī jautājums, ko darīt ar tiem biedriem, kuri jau vairākus gadus nav maksājuši biedra naudas, kā arī neizrāda nekādu citu ieinteresētību būt par LHF biedriem. LHF kongresa delegāti pieņēma lēmumu, ka biedri, kuri vairāk par 2 gadiem nav maksājuši biedru naudu, pēc pēdējā brīdinājuma izsūtīšanas izslēdzami no LHF dalībnieku skaita.
Kā pēdējo jautājumu LHF kongress izskatīja A/S „Dinamo Rīga” apstiprināšanu par LHF biedra kandidātu, un tas tika apstiprināts vienbalsīgi.