Informācija par 6. augusta LHF valdes sēdi

Š.g. 6. augustā notika kārtējā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde, kurā tika izskatīti jautājumi par gatavošanos Latvijas kausa izcīņai un nākamās sezonas Latvijas čempionātam hokejā, Bērnu un jaunatnes čempionātu, Latvijas sieviešu un U20 izlasēm, kā arī citi jautājumi. LHF valde uzklausīja atskaiti par gatavošanos 2008. gada Latvijas kausa izcīņas sacensībās, kurās no 6. augusta līdz 6. septembrim pieci Latvijas klubi aizvadīs 2 riņķu turnīru noskaidrojot Latvijas kausa ieguvējus. Tāpat valdes locekļi tika informēti arī par gatavošanos nākamās sezonas Latvijas čempionātam hokejā virslīgā, kas varētu sākties 13. septembrī. Plānots, ka Latvijas meistarsacīkšu regulārajā čempionātā 4 riņķu turnīrā noskaidros 4 spēcīgākās komandas, kuras no izslēgšanas spēļu ¼ fināla stadijas sacentīsies ar četriem Latvijas klubiem no Baltkrievijas atklātā čempionāta, lai noskaidrotu šīs sezonas Latvijas čempionus.

LHF valde tika informēta arī par nākamās sezonas Latvijas Bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēm hokejā, un šajā sakarā izvērtās plašas diskusijas par mūsu jauniešu komandu līdzdalību Baltkrievijas atklātajā jaunatnes čempionātā.
Iepazīstoties ar nesen publicēto Baltkrievijas Atklātā jaunatnes čempionāta 2008/2009. gada sezonas kalendāru, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde secināja, ka šo meistarsacīkšu spēles tiks aizvadītas arī darbadienās. Tā kā Baltkrievijas Atklātajā jaunatnes čempionātā nākamajā sezonā gatavojas startēt 6 Latvijas jauniešu komandas, tad šo vienību spēlētājiem tiks ievērojami kavētas mācības skolās, kā arī pilnvērtīgs treniņu darbs, kas jauniešu vecumā ir ļoti svarīgs pilnvērtīgai izaugsmei.
Ņemot vērā visu augstāk minēto LHF valde pieņēma lēmumu, ka neiebilst pret Latvijas jauniešu komandu spēlēšanu Baltkrievijas Atklātajā jaunatnes čempionātā 2008/2009. gada sezonā, bet attiecīgajiem klubiem ir jāuzņemas pilna atbildība par savu spēlētāju pilnvērtīgu mācību un treniņu darba nodrošināšanu, obligāti saskaņojot to ar izglītības iestādēm un jauniešu vecākiem.
Tāpat Baltkrievijā spēlējošajiem klubiem būs stingri jāievēro, iepriekš saskaņotais un apstiprinātais, Latvijas Bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu kalendārs, kurā izmaiņas varēs izdarīt tikai ar valdes lēmumu.
LHF valde izskatīja ļoti aktuālos jautājumus par Latvijas sieviešu un U20 izlašu gatavošanos attiecīgi Olimpiskajam kvalifikācijas turnīram (no 2. līdz 7. septembrim norisināsies Liepājas Metalurga ledus hallē Liepājā) un Sergeja Žoltoka piemiņas turnīram U20 izlasēm (no 28. līdz 30. septembrim norisināsies Volvo sporta centra ledus hallē Rīgā).
Latvijas sieviešu hokeja izlasi Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā vadīs Krievijas speciālists Valentīns Kozins, kuram par palīgu LHF valde apstiprināja Ģirtu Ūdri. Sieviešu izlase pirms jaunās sezonas pirmo reizi kopā pulcējās 14. jūlijā, kad 35 izlases kandidātes veica fiziskās un tehniskās sagatavotības testus. Paredzams, ka 22. augustā Latvijas sieviešu izlase dosies uz treniņnometni Krievijā, kur aizvadīs arī divas pārbaudes spēles ar Krievijas sieviešu hokeja klubu SKIF. Pēc tam Latvijas sieviešu izlase atgriezīsies Latvijā, kur jau 2. septembrī Liepājā sāksies 2010. gada Vankūveras ziemas olimpisko spēļu 1. kārtas kvalifikācijas turnīrs, kurā mūsējo pretinieces būs Slovākijas, Itālijas, Horvātijas un Bulgārijas hokejistes.
Par Latvijas U20 izlases galveno treneri LHF valde apstiprināja Andreju Maticinu, bet viņa palīgs, tāpat kā pērn, būs Ēriks Miļūns. Latvijas U20 izlases delegācijas vadītāja postenī tika apstiprināts Jans Kaverskis. Latvijas U20 izlases hokejisti pirmo reizi kopā pulcējās 4. augustā, kad visi potenciālie kandidāti iepazinās ar nākamās sezonas plāniem. Pirmais gatavošanās posms sāksies jau pavisam drīz, kad Latvijas U20 izlase piedalīsies tradicionālajā Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā U20 komandām, kas no 28. – 30. augustam norisināsies Volvo sporta centra ledus hallē. Mūsējo pretinieki šajā turnīrā būs Baltkrievijas un Dānijas U20 izlašu, kā arī Zviedrijas kluba „MoDo” U20 vecuma hokejisti.
LHF valde arī apstiprināja Vjačeslavu Nazarovu kā Latvijas U18 izlases galveno treneri uz starptautisko U18 izlašu turnīru Baltkrievijas pilsētā Bobruiskā Baltkrievijas hokeja festivāla ietvaros.
Tāpat LHF valde par Veterānu komitejas vadītāju apstiprināja Uldi Opitu.