Informācija par 2009. gada Latvijas atklāto meistarsacīkšu hokejā virslīgā direktorāta sēdi

15. augustā LHF telpās notika kārtējā Latvijas atklāto meistarsacīkšu hokejā virslīgā direktorāta sēde, kurās tika spriests par nākamās sezonas čempionāta norisi. Visi klātesošie tika informēti, ka nākamajā sezonā Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā regulārajā čempionātā spēlēs 7 Latvijas komandas – SK „LSPA/Rīga”, SK „Liepājas Metalurgs 2”, DHK „Latgale 2”, HS „Rīga-Prizma/Hanza”, HK „Concept”, HK „Ozolnieki/Monarhs” un SK „Rīga-18”, kā arī Lietuvas komanda SC „Energija”. Lietuvas komanda tika pielaista spēlēšanai Latvijas meistarsacīkstēs tikai ar nosacījumu, ka lietuvieši segs Latvijas komandām visus transporta, dzīvošanas un ēšanas izdevumus izbraukuma spēlēs uz Elektrēniem.

Komandas regulārajā čempionātā aizvadīs četru riņķu turnīru, kurā noskaidros regulārā čempionāta uzvarētājus, kā arī tās četras komandas, kuras turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs ar četriem Latvijas klubiem no Baltkrievijas atklātā čempionāta par Latvijas čempionu titulu.
Šobrīd turpinās Latvijas atklāto meistarsacīkšu hokejā virslīgā nolikuma un kalendāra precizēšana, bet komandām savi iepriekšējie pieteikumi jāiesniedz līdz š.g. 29. augustam.