LHF disciplinārās komisijas lēmumi

1. Ņemot vērā, ka LHF rīkotajos čempionātos atkārtojas gadījumi, kad komandas, ignorējot LHF sacensību nolikumus, ierodas uz spēlēm bez licencēm, sakarā ar ko LHF, nolūkā saglabāt nemainīgus spēļu kalendārus un pasargāt čempionātus no nenotikušajām spēlēm, izņēmuma kārtā spiesta veikt spēlētāju identitātes pārbaudes bez licencēm un pieņemt ārkārtas lēmumu par atsevišķu spēļu norisi. Nolēma:

1.1. Uzdot visām Latvijas čempionātos startējošajām komandām stingri ievērot Nolikumu punktus par licenču nepieciešamību, lai piedalītos spēlē, nosakot, ka turpmāk par iziešanu laukumā bez licencēm, bez izņēmumiem tiks piemērots maksimālais DSN 16. punktā noteiktais sods.
Par nepiederošu personu labojumiem oficiālajos spēļu protokolos. Pēdējā laikā konstatēti vairāki gadījumi, kad treneri pēc tam kad spēles tiesneši parakstījuši spēles protokolu, pašrocīgi veic papildus ierakstus un labojumus tajos. Minētās darbības pielīdzināmas apzinātam dokumenta viltojumam.
Nolēma:
2.1. Anulēt visus konstatētos pierakstījumus protokolos, kuri ir izdarīti pēc galvenā tiesneša paraksta protokolā.
2.2. Turpmāk visos gadījumos, kad šādi papildus pieraksti protokolos tiks konstatēti, vainīgais treneris tiks sodīts pēc DSN 24. punkta.
Par nenokārtotām finansiālām saistībām ar spēles apkalpojošo personālu: Rīga/Profs 18 -3 spēlēs diktors, HK Ogre – tiesnešu ceļa izdevumi, Ozolnieki/MONARCH – online translācijas internetā operators.
Nolēma:
3.1. Uzdot klubiem minētās saistības nokārtot līdz š.g. 5. februārim, pretējā gadījumā tiks piemērotas soda sankcijas.
3.2. Aizliegt turpmāk sākt meistarsacīkšu spēles virslīgā, līdz brīdim. kamēr izpildītas visas nolikumā paredzētās finansiālās saistības.