Hokejisti ieradušies Vankūverā

Latvijas hokeja valstsvienība ceturtdien vēlā vakarā ieradusies olimpisko spēļu norises vietā Vankūverā un iekārtojusies olimpiskajā ciematā. Ceļš no Frankfurtes, kur trešdien tika aizvadīta pārbaudes spēle ar Vāciju, līdz Vankūverai nebija viegls. Lidmašīna Fankfurtē aizkavējusies par divām stundām, jo bija radušās problēmas ar dzinēju. Tādēļ tika nokavēts nākamais reiss uz Vankūveru. Izlase ieradusies Kalgari, kur nākamā lidmašīna uz Vankūveru bijusi jāgaida vairākas stundas. Vankūverā hokejisti ieradušies par septiņām stundām vēlāk nekā iepriekš bija plānots. Hokejisti ir pārguruši, jo pilnvērtīgi nav gulējuši veselu diennakti. Komanda ātri pavakariņoja un tūliņ devās pie miera. Ēdnīcā viņiem iznākusi tikšanās ar olimpiskā turnīra pretinieci Čehijas izlasi, ar kuras vadītājiem sasveicinājās un aprunājās mūsu izlases treneri.

No rīta (12.02.) jau brokastis, pirmais treniņš un pēcpusdienā - Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija.
Latvijas hokeja valstsvienības spēlētāji vienprātīgi domā, ka izlases kapteiņa pienākumi jāuztic aizsargam Kārlim Skrastiņam.
Skrastiņš jau vairākkārt ir pildījis izlases kapteiņa pienākumus. Arī pēdējā pasaules čempionātā Šveicē, kur par viņa asistentiem tika iecelti Rodrigo Laviņš un Herberts Vasiļjevs. Skrastiņš bija kapteinis arī 2006.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Turīnā.
Ziemeļamerikā spēlējošie Latvijas hokejisti Kaspars Daugaviņš, Oskars Bārtulis un Kārlis Skrastiņš pievienosies Latvijas valstsvienībai svētdien vai pirmdien.