Uzraugam "hat-trick", "Kurbads" gada pēdējā spēlē sagrauj "Monarch"

2013.gada pēdējā spēle aizvadīta Latvijas hokeja čempionātā, kur līdere Ogres "Kurbads" izbraukumā sakāva vietējo "Ozolnieki"/"Monarch" (8:3). Trīs vārti un viena rezultatīva piespēle Henrija Uzrauga kontā.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē "Kurbads" septītajā septembrī pretiniekus pārliecinoši pārspēja ar rezultātu 9:2, savukārt abas nākamās tikšanās bija krietni sīvākas. Otrajā oktobrī "Ozolnieki"/"Monarch" uzvarēja pēcspēles metienu sērijā (7:6), savukārt 26.oktobrī ogrēnieši uzvarēja ar 5:4.

Spēle iesākās ļoti rezultatīvi, un "Ozolnieki"/"Monarch" pēc Valentīna Feoktisova un Aleksandra Kerča juniora precīziem metieniem jau pēc 107 sekundēm bija vadībā ar divu ripu pārsvaru (2:0). Tomēr jau pēc piecām minūtēm Renārs Undelis un Ronalds Cinks bija panākuši neizšķirtu (2:2), bet vēl pēc trīsarpus minūtēm Henrijs Uzraugs vadībā izvirzīja viesus (3:2).

Turpinājumā vēl pa ripai iemeta Edgars Adamovičs un Valērijs Fiļimonovs, bet Uzraugs, noformējot hat-trick, pamatlaika priekšpēdējā minūtē ogrēniešu pārsvaru palielināja līdz pieciem vārtiem (7:2). Atlikušo 97 sekunžu laikā komandas vēl apmainījās ar vārtu guvumiem, un "Kurbads" svinēja kārtējo uzvaru – 8:3.

"Kurbads" ar 45 punktiem 19 spēlēs kalendāro gadu noslēdza pārliecinošā vadībā, tuvāko sekotāju "Rīgu"/"Prizmu" apsteidzot par 13 punktiem. Rīdzinieki gan ir aizvadījuši par spēli mazāk. Savukārt "Ozolnieki"/"Monarch" ar 26 punktiem 18 mačos sešu komandu konkurencē ieņem piekto vietu.

Nākamā spēle Latvijas hokeja čempionātā notiks ceturtajā janvārī, kad "Ozolnieki"/"Monarch" savā laukumā uzņems pēdējā vietā esošo "Daugavpili", kuras kontā ir tikai trīs punkti.

Izmantotie resursi:
Latvijas Hokeja federācija