Latvijas U18 izlase pirmajā PČ spēlē ar 1:4 piekāpjas Kanādai

Foto: Andrea Cardin/HHOF-IIHF Images

Zaudējumu pirmajā pasaules čempionāta spēlē piedzīvoja Latvijas U-18 izlase, kas ar 1:4 piekāpās Kanādas vienaudžiem. Vienīgos vārtus mūsu komandas labā guva Rihards Paškausks, bet vārtsargs Niklavs Rauza tika galā ar 50 no 54 metieniem.

Pirmās minūtes spēle aizritēja līdzīgā cīņā, bet jau drīz mūsējie palika mazākumā, ko izdevās izturēt gandrīz bez spriedzes pie Niklava Rauzas vārtiem. Pirmais labs vārtu gūšanas moments bija Valteram Eglem - vārtsargs Jans Skots atvairīja. Perioda vidū pēc Džareda Makisāka metiena Rauzas atvairīta ripu nonāca tukšo vārtu priekša, tomēr pirmais pie tās bija Latvijas spēlētājs.

Pirmā nopietna kļūda maksāja zaudētos vārtus - Stilianoss Metjūss apzaga spēlētāju uzbrukuma zonā un izskrēja viens pret vienu ar vārtsargu, Daniels Bērziņš bija spiet pārkāpt noteikumus, par ko tiesneši nozīmēja soda metienu. Kanādiešu pirmās maiņas centrs neatstāja nekādu cerību Latvijas izlases vārtsargam - 0:1.

Ik pa brīdim arī Latvijai padevās uzbrukumi, viens no kuriem beidzās ar vārtiem - Emīls Ģēģeris piespēlēja uz zilo līniju Denisam Smirnovam, sekoja metiens, Skots atvairīja, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Rihards Paškausks, kurš iestūma to vārtos un izlīdzināja rezultātu - 1:1.

Otrajā trešdaļā kanādieši spēlēja daudz pārliecinošāk, kas izpaudās arī metienu attiecība - 6:25. Jau pirmajā minūtē Entvisls neizmantoja izgājienu viens pret vienu ar vārtsargu, pēc minūtes tāda paša izdevība bija jau Kailam Olsonam, bet pārliecinoši vārtos darbojās Rauza. Pirmais mazākums periodā beidzās jau pēc deviņām sekundēm - Entvisls piespēlēja uz tālo vārtu stabu Maksimam Komtua, kurš ieraidīja ripu tukšos vārtos - 1:2. Spēlē turpinājās Latvijas izlases zonā un ripa reti šķērsoja sarkano līniju.

Kanādiešu presings vainagojās ar vēl vieniem vārtiem - pēc uzvarētā iemetiena ripa nonāca pie Isāka Retklifa un ar ceturtās maiņas uzbrucēja metienu Rauza netika galā - 1:3. Perioda beigās kanādieši noorganizēja vēl viens izgājienu viens pret vienu, šoreiz Neitans Šnars meklēja laimi pie Rauzas vārtiem, tomēr neatrada un pēc 40 spēles minūtēm rezultāts palika 1:3.

Noslēdzošajā periodā spēle nomierinājās, lai gan kārtējo reizi kanādiešiem bija iespēja iemest ripu tukšos vārtos, ko viņi neizmantoja. Latvijai pavisam neveicās uzbrukumā, jo pēdējo 20 minūšu laikā tikai pa Skota vārtiem tika mests tikai trīs reizes. Rauza turpināja spēlēt lieliski, tomēr arī viņš bija spiests kapitulēt vēl vienu reizi pēc Entvisla metiena no apmales – 1:4.

Ar tādu rezultātu spēle arī noslēdzās. Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīts vārtsargs Niklavs Rauza, kurš atvairīja 50 metienus, bet kanādiešiem par labāko atzina Makkenziju Entivlsu (1+1 spēlē). Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs jau rītdien plkst. 20:30 pēc Latvijas laika, pretiniekos būs Šveices valstsvienība.

Sadarbībā ar Sportacentrs.com

Pasaules U-18 hokeja čempionāts, Poprada, 13. aprīlis

Latvija - Kanāda 1:4 (1:1; 0:2; 0:1) 
Vārti: 11:50 Mētjuss (soda metiens) 0:1, 18:08 Paškausks 1:1, 23:36 Komtua (Entvisls, vair.) 1:2, 28:26 Retklifs (Šnars) 1:3, 50:48 Entvisls (Smits, Mitčels) 1:4
Soda min: 16:32
Metieni: 19:54
Vārtsargi: Rauza – Skots

Latvijas izlases kalendārs:

Datums Laiks Spēle Rezultāts
13/04 16:30 Latvija - Kanāda 1:4
14/04 20:30 Šveice - Latvija -
16/04 20:30 Latvija – Somija -
17/04 20:30 Slovākija - Latvija -

Saistītie raksti

Sadarbības partneri