No panterām ir jābaidās

Ja viena komanda uz vārtiem met 52 reizes, otra – tikai 16, bet pirmā gūst tikai vienus vārtus, kamēr otrā divus, tad... Vai nu pirmās uzbrucēji ir vāji, vai arī otrās komandas vārtos stājies Arturs Irbe ’88. Ir vēl trešais variants, ko es principā izslēdzu pašā saknē, kad treneri stāsta: “Mūsu pārsvars bija tik milzīgs, ka mūsu zonā laukumu pat nevajadzēja tīrīt... Bet nu pretiniekiem tā veicās, tā veicās – trīs uzbrukumi un – trīs vārti! A mēs metam – vārtu stabs, vārtsargam tieši lavenē, ripa paliek uz vārtu līnijas utt.) Tallinas “Panter” sestdien Jelgavā ar 2:1 uzvarēja Latvijas vicečempionus “Zemgali”, pirmajā trešdaļā trīs metieni pa jelgavnieku vārtiem – 0:1, otrajā – četri metieni, un nu jau 0:2. Beigās – 1:2, kas bija “Zemgales” otrais zaudējums panterām šoruden savā laukumā.

Vai beidzot būs piepildījusies mana vēlme par konkurētspējīgiem kaimiņiem Baltijas un Latvijas čempionātā? Tad labi. Ja vektors virzās uz otru pusi – mūsu līderu spēju tovošanos amatieru spēkam, tad, Robert, kaut kas nav kārtībā tavā ripas karaļvalstī. Šā vai tā, bet oktobra pēdējās nedēļas ievadā OHL tabulas augšgals ir ļooti interesants: 1. “Panter” – 20 punkti 12 spēlēs, 2. “Mogo/RSU” – 19 (10), 3. “Zemgale/LBTU” – 17 (11). Tālāk “Prizma” – 8 (7), “Energija” – 7 (5), “Rīga” – 1 (8) un “Punks” – 0 (8). 

Kas var mainīties šonedēļ? Sestdien un svētdien panterām plānotas spēles Elektrēnos. Vai tās atkal būs Igaunijas kluba divas uzvaras ar minimālu rezultātu? No pašmāju dīķa raugoties, daudz svarīgāks mačs sestdien Jelgavā – viecečempioni “Zemgale” pret “Mogo”. Vai zemgalieši būs atjēgušies no panteru kodieniem? Vai “Mogo” pārliecinās savus fanus, ka 3:4 overtaimā Brašovā pret “Corona” bijis tikai negadījums?  

Zinu, ka “Mogo” vismaz daži spēlētāji lasa manus rakstus LHF. Viņnedēļ brīdināju, ka “Corona” spēks ir mums labi zināms – savulaik “Dinamo” epizodiski spēlējušais Davids Levins, eksliepājnieks Pavlo Borisenko, kā arī divi jaunrumāņi – Alberts Zagiduļins un Jevgeņijs Skačkovs. Kad spēles viducī Kārlis Ozoliņš ar soda metienu panāca 3:1, nomierinājos – viss! OHL sit ungāru/rumāņu Erste Liga. Bet tad Henrijs Ančs neredzēja Levina metienu – 3:2, Skačkovs iemeta vārtu tuvājā stūrī - 3:3, papildlaika pirmās minūtes izskaņā Levinam iemetot arī uzvaras ripu. Spēle gan tika turpināta gandrīz līdz bullīšiem, taču tad abas komandas devās atsveicināties. Video itin labi bija redzams, ka ripa pirms dažām minūtēm jau bijusi aiz vārtu līnijas. Kas nozīmēja, ka Latvijas klubam šā rudens viesizrādes Kontinentālajā kausā beigušās. 6:5 pret Elektrēnu “Energija” it kā signalizēja, ka dies’ kas no tiem rīdziniekiem nav... 5:2, spēles gaitā 5:0, pret Budapeštas “Ferencvarosi” it kā radīja ilūziju, ka mums vienkārši nepaveicās (lasīt raksta sākumu). “Corona” pamocījās ar Budapeštas vienību – 5:4 (OT), uzvarēja otru OHL pārstāvi – “Energija” ar 6:3 un spēlēs Kontinentālā kausa trešajā kārtā.  

Vai Ģirtam Ankipānam un visam latvju hokejam būtu jākaunas, ka nu jau zaudējam pat rumāņu klubiem? Uzvarēt varējām, bet... nu nav tas rumāņu, bet Rumānijas klubs! “Corona” formās laukumā devās četri kanādieši, divi ungāri, divi ekskrievi, pa vienam amerikānim, britam, čeham un Izraēlas spēlētājam. 

Jānis MATULIS

Sadarbības partneri