Jaunu līderi gaidot

Piekrītu kolēģiem, ka Latvijas hokeja divas stiprākās komandas - “Mogo/RSU” un “Zemgale/LBTU” mierīgi varētu spēlēt Somijas Mestis, pēc spēka otrajā līgā. Abu Latvijas klubu pārsvars pār citām vienībām laukumā ir ļoti izteikts. “Mogo” vidēji spēlē iemet sešas ripas (kopā 36), ielaižot mazāk par divām, bet Arta Ābola trenētā “Zemgale” pēc 0:2 pirmajā mačā Šmerlī nu met vēl vairāk – 6,7 ripas, savos vārtos ik spēlē ielaižot tikai 1.3...

Abu komandu pārsvars ir acīmredzams un, kad mazdēlam prognozēju, ka Latvijas un Baltijas čempions “Mogo” mājas spēlē uzvarēs šā rudens līderi Tallinas “Panter” ar 6:2, mazdēls vispirms pārjautāja, kā es to zinot, pēc tam precizējot jautājumu, vai tas neesot videoieraksts? “Mogo” viss gāja no rokas un jau pirmās trešdaļas vidū pēc Elvisa Želubovska metiena rezultāts tapa 3:0, praktiski uzvarētājs bija noskaidrots un, ja tas būtu bokss, tad Igaunijas kluba somu treneris Miko Mēenpē varēja mest dvieli ringā... Ģirts Ankipāns ļāva rīdziniekiem izspēlēties pēc sirds patikas, komandai nomierinoties tikai pie 9:0 trešās trešdaļas vidū. Vienalga – 10:2 tomēr ir sagrāve. Arī nākamajā spēlē “Mogo” mala tikpat skarbi, atkal piebremzējot pie 9:0. Hokeja skola Rīga praktiski ir šā čempionāta debitants, bet 2:9 tomēr ir mazliet par daudz. Jācer, ka līdz pasaules U-18 čempionātam spēku samēri izlīdzināsies.

Ja kas priecē, tad tā ir “Mogo” un “Zemgales” neklātienes sacensība. “Zemgale” uzvar Rīgas HS ar 9:1, “Mogo” atbild ar 9:2, “Mogo” sasit Kauņas “pankus” ar 8:3, “Zemgale” – ar 10:1... Ja vēl līderis “Panter” nebūtu tik nespējījs ij pret “Zemgali” (1:7) un “Mogo” (2:10)... Tabulā gan līdz sestdienai “Panter” joprojām būs līderi – 12 punkti astoņās spēlēs, taču visticamāk, ka pēc 5. un 6. oktobra “Mogo” mačiem Elektrēnos ar “Enerģiju” tabulā notiks līderu maiņa. “Mogo” ir 11 punktu (6 spēlēs), “Zemgalei” – 10 (6). Tālāk “Prizma” – 4 (5), “Enerģija” – 3 (3), Rīgas HS – 1 (5) un “Punks” – 0 (5).   

Ja par līdzvērtīgu spēkošanos, tad tāda notika otrdien Imantā. “Prizma” ilgi turējās līdzsvarā ar “Panter”, Igaunijas klubam divas uzvaras ripas iemetot 25 sekundēs (57:31 - 57:56), kopā 4:2. Kaut metienu pa vārtiem “Prizmai” bija vairāk – 41:33, ar 2:3 zaudētajā trešajā trešdaļā pat 20:10... 

Bez abiem jau pieminētajiem “Enerģija” un “Mogo” mačiem šonedēļ tikai vēl viena spēle – “Zemgale” sestdien savā laukumā uzņems “Prizmu”, vienīgo komandu, kas šoruden pievārējusi “Mogo”. 

Jānis MATULIS

Sadarbības partneri