Startēs LBJČH 2024./2025. gada sezona!

Jau šajā nedēļas nogalē startē pirmās 2024./2025. gada sezonas Latvijas un bērnu jaunatnes čempionāta hokejā (LBJČH) spēles. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde pirms gaidāmās sezonas apstprinājusi vairākas izmaiņas sacensību nolikumos/noteikumos.

LBJČH turnīrā izveidota jauna  vecuma grupa – U-8, kur spēlēs paši jaunākie LBJČH hokejisti. Tā paredzēta, lai jaunie censoņi iepazīstos ar sacensību vidi un atmosfēru. Gaidāmajā sezonā U-8 vecuma grupā norisināsies pāris sabraukumi – novembrī un decembrī.

Mazākajās grupās – U-9, U-10 un U-11 sezona tiks aizvadīta ar vairākiem sabraukumiem visā Latvijā. Pirmās spēles U-9, U-10 un U-11 vecuma grupās startēs jau oktobra sākumā. Jāatzīmē, ka vairāk kā 80 komandas četras mazākas jeb sabraukumu formāta spēles norisinās uz samazinātiem laukumiem (U-8 – U-11).

U-11 vecuma grupā pēc jaunā gada sabraukumos notiks pāreja no mazajiem vārtiem uz pilna izmēra hokeja vārtiem. Tas palīdzēs nodrošināt vārtsargiem nepieciešamo pāreju uz lielā hokeja vārtiem.

Tikmēr U-12, U-13 un U-14 vecuma grupās pēc pirmā etapa aizvadīšanas norisināsies pārspēlēs starp attiecīgā vecuma vājakajām AAA apakšgrupu komandām un spēcīgākajām AA apakšgrupas komandām. Pēc pārspēlēm noskaidrosies apakšgrupu komandas, kas turpinās sezonu otrajā etapā. Pēcāk noskaidrosies galīgais vietu sadalījums šajās vecuma grupās. 

Svarīgi uzsvērt, ka U-8, U-9, U-10, U-11, U-12 grupās ir aizliegts pielietot spēka paņēmienus! Savukārt U-13 vecuma grupā aizliegts pielietot spēka paņēmienu, taču, atrodoties vienā kustības virzienā ar pretspēlētāju – atļauta pretinieka novirzīšana no ripas (t.s. “angling”).

Galvenās noteikumu izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu: 

U-12, U-13, U-14 vecuma grupās vārtsargiem būs atļauts spēlēt aiz savu vārtu līnijas iezīmētās trapeces, ļaujot jaunajiem vārtsargiem praktizēt spēli ar nūju bez liekiem ierobežojumiem. 

U-12 un U-13 vecuma grupās pēc noteikumu pārkāpuma komandas paliek vienādos skaitliskos sastāvos.  Noraidījuma gadījumā spēlētājs izcieš piešķirto soda laiku, taču spēles gaita netiek ietekmēta ar skaitliskā vairākuma izspēlēm. 

Jāizceļ, ka U-12 – U-17 turnīra mačos piedalīsies gandrīz 60 komandas piecās vecuma grupās. Šo vecuma grupu spēles notiks uz pilnā laukuma.

LBJČH divās vecākajās grupās - U-15 un U-17 pēc regulārās sezonas sekos izslēgšanas spēles. Sākotnēji komandas sacentīsies ceturtdaļfinālos, kur spēkosies astoņas labākās vienības.

Atgādinām, ka visas LBJČH spēles tiešraidē var skatīties latvijashokejs.tv.
Novēlam visiem klubiem, bērniem, jauniešiem, treneriem un vecākiem veiksmīgu 2024./2025. gada sezonu.  Lai izdodas viss iecerētais!

Sadarbības partneri