Otrā uzvara divās spēlēs, viss izšķirsies svētdienas mačā

2026. gada ziemas olimpisko spēļu kvalifikāciju ar uzvaru turpinājusi Latvijas izlase, kas ar 5:1 apspēlēja Ukrainu un tādējādi svinēja otro panākumu. Trīs piespēles Uvim Balinskim, vārti un piespēle Mikam Indrašim un Rihardam Bukartam.

Latvijas izlase spēlē pret Ukrainu bija pamainījusi sastāvu. Nespēlēja aizsargs Kristiāns Rubīns un uzbrucējs Zemgus Girgensons, kas tika saistīts ar nelielām mikrotraumām. Vārtos otro vakaru pēc kārtas stājās Kristers Gudļevskis.

Latvijas izlase dominēja praktiski visas spēles laikā un jau līdz otrā perioda beigām bija guvusi visus piecus vārtus. Divi no tiem tika gūti vairākumā, divu spēļu laikā nevienādos sastāvos iemestas piecas ripas.

Pirmie vārti gan bija jāgaida pietiekami ilgi. Spēles 15. minūtē pēc Mika Indraša piespēles ar skaistu metienu izcēlās Dans Ločmelis. Tas atraisīja Latvijas komandu, kas vēlāk turpināja pārspēt Ukrainas vārtsargu.

Par Latvijas izlases labāko spēlētāju atzina aizsargu un Stenlija kausa ieguvēju Uvi Balinski. Viņš maču pabeidza ar trīs rezultatīvajām piespēlēm.

Vārti un piespēle Rihardam Bukartam un Mikam Indrašim. Vēl ar precīziem metieniem izcēlās Roberts Bukarts, kā arī Haralds Egle, kurš gan pēc otrā perioda vairāk nespēlēja.

Tuvu tam, lai aizvadītu sauso spēli bija Kristers Gudļevskis, taču trešajā periodā viņš reizi kapitulēja. Praktiski no nulles leņķa metienu izdarīja Daniils Trahts, un tas, atsitoties pret latviešu vārtsargu, lidoja vārtos.

Spēlē Gudļevskim vairākas reizes gan nācās arī glābt izlasi no vārtu zaudējuma, atvairot 16 no pretinieku izdarītajiem 17 metieniem. Latvijas izlase meta 38 reizes. Pēc trešajiem vārtiem Ukraina mainīja vārtsargu, taču tas neko daudz spēles gaitā nemainīja.

Vieta Komanda Spēles Punkti Vārti
1  Francijas izlase 2 6 12:3
2  Latvijas izlase 2 6 9:3
3  Slovēnijas izlase 2 0 3:9
4  Ukrainas izlase 2 0 3:12

Svētdien plkst. 17:00 Latvijas izlasei izšķirošā spēle par tikšanu olimpiskajās spēlēs pret Franciju, kas Ukrainu un Slovēniju uzvarēja ar kopējo vārtu attiecību 12:3.

Ukraina - Latvija 1:5 (0:2, 0:3, 1:0)

Vārti: 15:03 Ločmelis (Indrašis, Freibergs) 0:1, 16:10 Ro. Bukarts (Dzierkals, Balinskis) 0:2, 29:22 Egle (Daugaviņš, Balinskis, vair.) 0:3, 32:50 Ri.Bukarts (Balinskis, vair.) 0:4, 34:28 Indrašis (Ri.Bukarts, Jaks) 0:5, 48:27 Trahts (Zaharovs) 1:5
Metieni: 17:38
Soda minūtes: 10:4
Vārtsargi: Eduards Zaharčenko (no 29:22 Bogdans Djačenko) - Kristers Gudļevskis

Sadarbības partneri