Olimpisko kvalifikāciju sākam ar uzvaru!

Šodien ''Arēnā Rīga'' 2026. gada ziemas olimpisko spēļu kvalifikāciju ar panākumu sāka Latvijas izlase, kas, trīs vārtus iemetot vairākumā, ar 4:2 pārspēja Slovēniju. Trīs piespēles Kasparam Daugaviņam, vārti un divas piespēles Rodrigo Ābolam.

 Latvijas izlase spērusi pirmo soli pretī iekļūšanai 2026. gada ziemas olimpisko spēļu turnīrā. Kvalifikācijas pirmajā spēlē ‘’Arēnā Rīga’’ ar 4:2 apspēlēta Slovēnija.

Trīs no četriem vārtiem guva pirmā maiņa, kuru veido Rodrigo Ābols, Kaspars Daugaviņš un Rūdolfs Balcers. Viņus laukumā sūtīja reizēs, kad bija jāspēlē vairākumā, un šis trijnieks nepievīla.

Daugaviņš spēli noslēdza ar trīs rezultatīvajām piespēlēm, bet Rodrigo Ābols ar vārtiem un divām piespēlēm. Vēl ar precīziem metieniem izcēlās Rūdolfs Balcers, Mārtiņš Dzierkals un Uvis Balinskis.

Slovēnijas izlase spēlēja nedisciplinēti, piecus no noraidījumiem nopelnot savā uzbrukuma zonā. Trijās reizēs Latvijas izlase sodīja slovēņus par disciplīnas neievērošanu.

Latvija nomētāja Slovēnijas vārtsarga Gaspera Krošeļja vārtus, izdarot veselus 54 metienus. Kristeram Gudļevskim darba bija krietni mazāk – 22 metieni, divas reizes viņam kapitulējot.

Pirmajā periodā pēc ātriem Uvja Balinska vārtiem ar to pašu atbildēja slovēņi, kuri izmantoja Latvijas kļūdu saspēlē. Roks Tičars ar spēcīgu metienu rezultātu izlīdzināja. Otros vārtus slovēņi iemeta otrajā periodā pie rezultāta 1:3.

Latvija rīt plkst. 20:00 turpinās turnīru pret Ukrainu, kas šodien ar 2:7 kapitulēja Francijai. Slovēņi dienas agrajā spēlē cīnīsies pret francūžiem.

Latvija - Slovēnija 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)

Vārti: 1:21 Balinskis (Daugaviņš, Ābols, vair.) 1:0, 2:07 Tičars 1:1, 18:55 Balcers (Ābols, Daugaviņš, vair.) 2:1, 25:11 Dzierkals (Batņa, Ro.Bukarts) 3:1, 34:42 Mavers (Tomaževičs) 3:2, 38:33 Ābols (Daugaviņš, Egle, vair.) 4:2
Metieni: 54:22
Soda minūtes: 8:18
Vārtsargi: Kristers Gudļevskis - Gaspers Krošeļjs

Sadarbības partneri