Latvijas U-18 izlasei zaudējums spēcīgajai ASV komandai

Latvijas U18 hokeja izlase ar rezultātu 1:7 piekāpās ASV komandai, vienīgos vārtus gūstot otrajā periodā, kad izcēlās Daniels Serkins. Latvijas U18 izlase tāpat pirms rītdienas spēles pret Norvēģiju saglabā ļoti labas izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam.

ASV izlase bija neapšaubāma šīs spēles favorīte. ASV turnīra ievadā bija ar 9:0 sagrāvusi Slovākiju un ar 8:2 uzvarējusi Norvēģiju. Latvijas izlase ielaida mazāk (septiņus vārtus), taču no zaudējuma izvairīties neizdevās.
Latvijas izlasei A apakšgrupā joprojām ir trešā vieta ar trim punktiem, kas tika iegūti ar uzvaru pār Slovākiju. Latvijai vēl atlikusi spēle pret Norvēģiju (rītdien), kamēr parīt Norvēģija cīnīsies pret Slovākiju.

Norvēģiem un slovākiem pagaidām punktu nav, līdz ar to vienīgais scenārijs, kurā Latvija paliek bez ceturtdaļfināla, ir šāds - zaudējums Norvēģijai pamatlaikā un Slovākijas uzvara pār Norvēģiju pamatlaikā, turklāt tādā veidā, lai Latvijai paliktu sliktākā savstarpējo spēļu vārtu statistika (šobrīd Latvijai +2, Norvēģijai 0, Slovākijai -2).

Savukārt, ja izdosies gūt kaut punktu pret Norvēģiju, Latvijas izlase jau rītdien garantēs vietu ceturtdaļfinālā.

Cīņā pret ASV izlasi Oļega Sorokina vadītā komanda nokļuva iedzinējos ļoti ātri - jau spēles 26. sekundē, kad precīzi meta amerikāņu aizsargs Kouls Hatsons. Sestajā minūtē rezultāts tapa 2:0, bet perioda izskaņā ASV realizēja vairākumu. Latvijai lieliska iespēja radās, kad Maksims Haritoncevs izskrēja viens pret ASV vārtsargu, taču metiens tika atvairīts.

Otrajā periodā ASV U18 izlase vēlreiz izmantoja vairākumu un panāca arī 5:0, taču savu vārdu teica arī Latvijas izlase. Otrā perioda beigās ASV aizsargu paviršību, cenšoties uztvert pa gaisu zonā iemestu ripu, izmantoja Daniels Serkins. Viņš uztvēra ripu, paslidoja garām vēl citam ASV aizsargam un trieca to vārtos. Pie rezultatīvām piespēlēm tika Haritoncevs un Harijs Cjunskis.

Spēles gaitu gan tas nemainīja, un trešajā periodā ASV nokārtoja arī sestos un septītos vārtus. Pēc sestajiem ielaistajiem vārtiem Latvijas izlase veica vārtsargu maiņu, Mika Vecvanaga vietā laukumā sūtot Dilanu Birkānu.

Latvija U18 - ASV U18 1:7 (0:3, 1:2, 0:2)

Vārti: 0:26 Hatsons (Stiga, Hāgenss) 0:1, 5:34 Konelijs (Emerijs) 0:2, 16:59 Stiga (Konelijs, Hatsons) 0:3, 27:55 Mūnijs (Konelijs, Emerijs) 0:4, 35:35 Aizermans (Stiga, Henslers) 0:5, 38:53 Serkins (Haritoncevs, Cjunskis) 1:5, 48:38 Hāgenss (Plants, Aizermans) 1:6, 52:14 Konelijs (Hāgenss, Zīmers) 1:7
Metieni: 25:37
Soda minūtes: 8:4
Vārtsargi: Vecvanags (no 48:38 Birkāns) - Kempfs (no 46:39 Heils)

Sadarbības partneri