Latvijas izlase pagarinājumā piekāpjas Somijai

Šodien ''Arēnā Rīga'' pirmo zaudējumu pārbaudes spēļu ciklā piedzīvoja Latvijas hokeja izlase, kas prata atspēlēties no 0:2, taču pagarinājumā ar 2:3 piekāpās Somijai. Vārtus izlases sastāvā guva Oskars Lapinskis un Roberts Kaļķis. Rīt komandas spēkosies atkārtoti.

Pirmo spēli ‘’Arēnā Rīga’’ pirms 2024. gada pasaules čempionāta hokejā šodien aizvadīja Harija Vītoliņa trenētā Latvijas izlase, pagarinājumā ar 2:3 zaudējot Somijai.

Tas kļuva par Latvijas izlases pirmo zaudējumu pārbaudes spēļu ciklā, kurš tika sākts ar divām uzvarām (3:2) pēcspēles metienu sērijās pār Austriju.

Spēles gaitā Latvijas izlasei izdevās atspēlēties no 0:2, kas tika iekrāts pēc pirmajām 20 minūtēm.

Otrajā periodā uzreiz pēc uzvarēta iemetiena Somijas izlases vārtsargu pārspēja Oskars Lapinskis, bet trešā perioda ceturtajā minūtē pirmos vārtus pieaugušo valstsvienībā guva Roberts Kaļķis.

Lapinskim šodien gūtie vārti kļuva par otrajiem izlases rindās. Viņu pēc spēles atzina par valstsvienības labāko hokejistu.

Somija panākumu izcīnīja papildlaikā. Formātā trīs pret trīs Haralds Egle devās uzbrukumā un viņu neitralizēja pretinieks, somiem aizskrienot pretuzbrukumā. To ar precīzu metienu pabeidza Sebastians Repo.

Latvijas izlases vārtus sargāja Ivars Punnenovs, kurš līdz šim nospēlējis divās no trijām pārbaudes spēlēm. Viņš atvairīja 24 no somu izdarītajiem 27 metieniem.

Spēli savainojuma dēļ nepabeidza Renārs Krastenbergs, kurš šodien tika iespēlēts pirmajā uzbrucēju maiņā kopā ar Oskaru Batņu un Robertu Bukartu.

Rīt komandas ‘’Arēnā Rīga’’ spēkosies atkārtoti. Pēc tam Latvijas izlasei aprīļa beigās gaidāmas pārbaudes spēles viesos pret Šveici, bet pārbaudes spēļu cikls 3. un 4. maijā tiks noslēgts savu skatītāju priekšā pret Norvēģiju

Latvija - Somija 2:3 (0:2, 1:0, 1:0, 0:1)

Vārti: 12:45 Jormaka (Ranta, Puistola, vair.) 0:1, 17:55 Puistola (Helēniuss, Jormaka) 0:2, 24:52 Lapinskis (Egle) 1:2, 43:44 Kaļķis (Skrastiņš) 2:2, 63:44 Repo 2:3
Metieni: 21:27
Soda minūtes: 4:8
Vārtsargi: Ivars Punnenovs - Lasi Lehtinens

Sadarbības partneri