Nedēļas nogalē startē pirmā jaunās sezonas Talantu Izcilības programma

9. un 10. decembrī pirmo šajā sezonās norisināsies Latvijas Hokeja federācijas (LHF) rīkotā Talantu izcilības programma (TIP).

Divu dienu dienu treniņnometnes U-13, U-14 un U-15 vecuma grupās decembrī norisināsies Daugavas ledus hallē. 

Arī šosezon galvenais treneris TIP programmā būs Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš, kuram asistēs Lauris Dārziņš, Raimonds Vilkoits, kā arī Šveiē strādājošais treneris Edgars Lipsbergs un izlases video treneris Pēteris Groms.

Programmas ietvaros bērnus pavadošajiem vecākiem/aizbildņiem ir paredzēts aizvadīt lekcijas par sporta psiholoģiju, ikdienas uzturu, sporta medicīnu u.c.

Katrā vecuma grupā piedalās tikai attiecīgā pamatgada spēlētāji:

  • U13 - 2011.g.dz.; 
  • U14 - 2010 g.dz.; 
  • U15 - 2009. g.dz.

Programmā nav noteikti ierobežojumi, kādām jābūt izvēlēto spēlētāju pozīcijām laukumā (nav būtiski vai uzbrucējs, vai aizsargs).

TIP programma neparedz dalībnieku vietas to klubu spēlētājiem, kuri kā vecāki spēlē pie jaunākas grupas (piem. 2011. g.dz. pie U12). 

Talantu izcilības programmas mērķis ir izveidot paliekošu nākotnes programmu, ar kuru Latvijas Hokeja Federācija, dodot iespēju labākajiem spēlētājiem katrā komandā, ne tikai strādāt spēlētāju prasmju nostiprināšanā un sportiskā līmeņa celšanai, bet arī motivētu mūsu jaunos talantus apzināti sniegties pretī augstākajiem mērķiem, vienlaicīgi radot arī veselīgu, uz sasniegumiem balstītu, konkurenci komandas iekšienē.

Programmas uzsvars tiek likts uz jauno spēlētāju individuālās meistarības līmeņa celšanu un treniņu process tiks fokusēts uz individuālās meistarības uzdevumiem. Šādas treniņu dienas veicinātu arī jauno talantu kopā sanākšanu un savstarpējo pieredzes apmaiņu, jo nākotnē, iespējams, šie paši jaunie talanti tiksies kādā no nacionālajām valstsvienībām.

Sezonas nobeigumā katrā vecuma grupā tiks organizēta draudzības spēle, kuras mērķis ir sniegt iespēju savā starpā sacensties konkrētās vecuma grupas labākajiem spēlētājiem. 

Jauno talantu attīstības programmas treniņu dienas tiks aizvadītas vairākkārtīgi sezonas laikā. Spēlētāju atlase tiek noteikta sadarbībā ar viņu pārstāvētajiem klubiem.

 

 

Sadarbības partneri