Kauņa grauj sapņus, bet saglabā intrigu

Bija tāds sapnis, ka aizvadītās nedēļas visās septiņās spēlēs, kur Latvijas komandām pretī stājās Igaunijas un Lietuvas klubi, uzvarēs mūsējie. “Kaunas City” Imantā ar 5:4 uzvarot “Prizmu”, plānu izpildīt neizdevās. Latvijas klubi uzvarēja tikai sešas no septiņām spēlēm.

Ar diezgan graujošu vārtu starpību – 44:17. Kur īpaši izceļas “Zemgales” 9:0 pret lietuviešu kādreizējo superklubu no Elektrēniem. Toties Kauņa savā laukumā līdz pēdējai minūtei sparīgi cīnījās ar “Mogo” - 2:4, pēdējo ripu ielaižot tukšos vārtos. Oktobra pirmajā dekādē liekas, ka Kauņa šajā Baltijas čempionātā vēl liks par sevi runāt. 

Par sevi runāt jau licis Gints Meija, nu arī Mārtiņš Karsums, Latvijā atgriešanās spēlē nopelnot 2+3. Jau dzirdu: “Kas gan ir Latvijas čempionāts?” Bet varbūt ir vērts uz medaļu paraudzīties no otras puses: ja Meija vienā spēlē nopelna 4+1 un Karsums 2+3, tad varbūt nevis vārgs turnīrs, bet ļoti sprauni joprojām abi bijušie Latvijas izlases uzbrucēji... 

Šīs nedēļas nogale Jelgavā to vai nu apliecinās, vai tas neizdosies. Kontinentālā kausa otrās kārtas spēles “Zemgale” savā laukumā aizvadīs pret Rumānijas čempioniem Brašovas “Corona”, Beļģijas čempioniem Lježas “Bulldogs” un Slovēnijas čempioniem “Celje”. Lai tiktu uz kausa trešās kārtas turnīru Grenoblē (17.-19. novembris) jelgaviekiem ir jābūt pirmajiem. Raugoties no pasaules čempionāta augstumiem, šķiet, ka bronzas zemes stiprākajam klubam nopietnākais  sāncenis būs “Celje” – galu galā Slovēnijas izlase ir 16. vietā pasaulē, Rumānija – tikai 21., Beļģija – 36. Klubu līmenī viss izskatās mazliet citādāk. “Celje”, kur otrais metējs ir latvietis Miks Mintautišķis (3+4),  Alpu līgā (Austrija-2) ir tikai 14. vietā 16 klubu konkurencē... Daudz lielākas bažas rada “Corona”, kurā spēlē astoņi (!) kanādieši, pa ārzemniekam arī no ASV, Krievijas, Čehijas, Ukrainas un Ungārijas.      

Kā labs eksāmens pirms Eiropas ir 11. oktobra spēle starp “Zemgales” un “Kurbada” vienībām. Bet “Mogo”, uzvarot visas trīs šīs nedēļas spēles (“Punks”, divreiz – “Panter”), ir iespējams tabulā pienākt blakus “Zemgalei”.  

Jānis MATULIS

Sadarbības partneri