Trešā uzvara pēc kārtas!

Trešo uzvaru pēc kārtas pasaules čempionātā Rīgā izcīnījusi Latvijas hokeja valstsvienībā, kas nervozā mača galotnē spēja nosargāt vienu vārtu pārsvaru un tikt pie panākuma 3:2.

Slovēņi sāka ar aktīvu spēli mūsējo zonā un izdarīja uzmetienus pa vārtiem, bet Latvija atbildēja ar pirmajiem tiešām bīstamajiem momentiem. Ronalds Ķēniņš vispirms izkārtoja iespēju Danam Ločmelim, pēc tam meta pats, tomēr ātrus vārtus gūt nesanāca. Toties izdevās tikt pie skaitliskā vairākuma, kura laikā arī slovēņi sarīkoja bīstamu pretuzbrukumu, bet Artūrs Šilovs viegli tika galā ar Žigas Pances metienu.

Latvija ar ilgu uzturēšanos savu vārtu tuvumā vai vidējā zonā neaizrāvās un viena tāda ātrā pāreja arī ļāva gūt vārtus. Andri Džeriņš ar teicamu nogādāju ripu slovēņu pavisam nepieskatītajam Rihardam Bukartam, kurš šauj ripu tukšos vārtos – 1:0! Trešdaļas beigās mūsējie nopelnīja noraidījumu, bet otrās sākumā tādi bija pat divi pēc kārtas, droši vien pamatīgi ietekmējot spēles gaitu.

Lai gan nevienādos sastāvos vārtus neielaidām, laukumā risinājās līdzīga cīņa, jo Latvijai savu spēli uzspiest nekā neizdevās. Vēl bēdīgāk – slovēņi izmantoja negadījumu laukuma centrā, kur sāpīgi saskrējās Rūdolfs Balcers un Kristaps Zīle, tā pazaudējot ripu un palīdzot Slovēnijai izveidot pretuzbrukumu, kas beidzās ar Anžes Kuralta metienu tukšā vārtu stūrī - 1:1.

Perioda otrā puse tomēr piederēja Latvijai, vismaz līdz pēdējai minūtei noteikti. Vispirms vairākumā pēc nesteidzīga pretuzbrukuma Kaspars Daugaviņš no iemetiena apļa meta ripu precīzi devītniekā, bet divarpus minūtes līdz trešdaļas beigām atkal nostrādāja uzbrukuma zonā uzvarētāis iemetiens – ripa tiek nogādāta Robertam Bukartam, kurš šauj cauri burzmai un ir precīzs!

Pabeigt periodu ar divu ripu pārsvaru tomēr nesanāca. Slovēnijai pēdējā minūtē nostājās Latvijas aizsardzības zonā, bet 12 sekundes līdz otrajam pārtraukumam arī prata izveidot precīzu uzbrukumu – pēc divām trešdaļām tomēr 3:2.

Jau izšķirošās trešdaļas sākumā pēc laba reida ne mazāk labu metienu izdarīja Uvis Balinskis, pārspējot Gašperu Krošeļu, tomēr tiesneši pēc video atkārtojuma izvērtēšanas secināja, ka vārtsargam traucējis Oskars Batņa un rezultāts nemainījās. Slovēņi mērķtiecīgi gāja pēc izlīdzinājuma un tiešām uzbruka bīstami, liekot krietni strādāt Šilovam un Latvijas aizsardzībai.

Divas minūtes līdz pamatlaika beigām Slovēnija sūtīja laukumā sesto spēlētāju, izveidoja vienu ļoti bīstamu momentu, taču drīz vien bija spiesti glābt situāciju un apturēt Mārtiņa Dzierkala izrāvienu. 47 sekundes līdz perioda beigām Latvija tika pie vairākuma, kas palīdzēja nosargāt trauslo pārsvaru – 3:2, samocīta, tomēr svarīga uzvara!

Latvija – Slovēnija 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Vārti: 11:14 Ri. Bukarts (Džeriņš, Indrašis) 1:0, 27:55 Kuralts (Tinčars, Magovacs) 1:1, 31:20 Daugaviņš (Balnskis) 2:1 vair., 37:39 Ro. Bukarts (Džeriņš) 3:1, 39:47 Verličs (Urbass) 3:2
Soda minūtes: 6:8
Metieni: 27:28
Vārtsargi: Artūrs Šilovs – Gašpers Krošeļs

Sadarbības partneri