LHF DISCIPLINĀRĀS KOMISIJAS 4. SĒDES LĒMUMI

Šajā nedēļā trešdienā norisinājās šīs sezonas ceturtā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās Komisijas sēde, kurā tika izskatīti 10 jautājumi.

 

 

1. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā (LBJČH) U13 grupas 1. oktobra spēli nr. 38 starp komandām “OLAINES VILKI / BHC37” un “HS RĪGA MEITENES”, kurā, pēc rīcībā esošās informācijas, mājinieku komandas spēlētāji pirms spēles neatļauti apmeklēja viesu komandas ģērbtuvi un necienīgi izturējās pret pretinieku komandas spēlētājiem. 

Nolēma: 

1.1 Pamatojoties uz LHF Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) 26. punktu, aicināt LHF treneru komiteju un LHF vecāku padomes valdi veikt nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu, ka visās komandās tiktu veikti audzinoša rakstura pasākumi, kuros tiktu izskaidrota savstarpējās cieņas, ētikas un morāles normu ievērošanas nepieciešamība arī ārpus hokeja laukuma robežām, lai nepieļautu šādu un līdzīgu gadījumu atkārtošanos nākotnē. 

1.2. Izteikt brīdinājumus “OLAINES VILKI / BHC37” un “HS RĪGA MEITENES” klubiem par šādas rīcības nepieļaujamību.

 

2. Par LBJČH U13 grupas 24. septembra spēli nr. 32 starp komandām “HS RĪGA MEITENES” un “HS Baltijas Vilki U13”, kurā pēcspēles komandu atsveicināšanās laikā viesu komanda necienīgi izturējās pret pretinieku komandas spēlētājiem. 

Nolēma: 

2.1. Pamatojoties uz LHF DSN 26. punktu, aicināt LHF treneru komiteju un LHF vecāku padomes valdi veikt nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu, ka visās komandās tiktu veikti audzinoša rakstura pasākumi, kuros tiktu izskaidrota savstarpējās cieņas, ētikas un morāles normu ievērošanas nepieciešamība arī pēc hokeja spēles beigām, lai nepieļautu šādu un līdzīgu gadījumu atkārtošanos nākotnē.

2.2. Izteikt brīdinājumus “HS Baltijas Vilki” un “HS RĪGA MEITENES” klubiem par šādas rīcības nepieļaujamību.

 

3. Par OHL 24. septembra spēli nr. 22 starp komandām “MOGO/LSPA” un “HS RĪGA”, kuras sākums tika aizkavēts par 14 minūtēm medicīnas personāla klāt neesamības dēļ. 

Nolēma: 

3.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu izteikt brīdinājumu “MOGO/LSPA” klubam par pārkāpuma nepieļaujamību. 

 

4. Par Latvijas Čempionāta sievietēm 2. Oktobra spēli nr. 7 starp komandām “SHK Lauvas/Prizma” un “L&L Hope”, kurā mājinieku komandai spēles laikā uz rezervistu soliņa neatradās neviens komandas treneris, un spēli vadīja treneris bez atbilstošas kvalifikācijas. 

Nolēma: 

4.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktuizteikt brīdinājumu “SHK Lauvas/Prizma” klubam par pārkāpuma nepieļaujamību, nosakot, ka turpmāk par šāda rakstura pārkāpumiem tiks piemēroti bargāki sodi.

 

5. Par LBJČH U17 grupas 24. septembra spēli nr. 22 starp komandām “Liepājas SSS” un “Prizma 06”, kurā spēlētājs nr. 3 D. Žuravļovs “Prizma 06” komandas sastāvā saņēma 5+20 minūšu noraidījumu par grūdienu apmalē un 10 minūšu noraidījumu par nesportisku rīcību. 

Nolēma: 

5.1. Pamatojoties uz LHF DSN 2. punktu, piemērot D. Žuravļovam 1 spēles diskvalifikāciju. 

 

6. Par LBJČH U12 grupas 1. oktobra spēli nr. 16 starp komandām “HS Kurbads” un “HS Baltijas Vilki 2012”, kurā spēlētājs nr. 29 L. Leščinskis “HS Kurbads” komandas sastāvā neatļauti piedalījās spēlē. 

Nolēma: 

6.1. Pamatojoties uz LHF DSN 15.3. punktu, izteikt brīdinājumu “HS Kurbads” klubam par pārkāpuma nepieļaujamību. 

 

7. Par Junioru Attīstības Hokeja Līgas (JAHL) 2. oktobra spēli nr. 21 starp komandām “HK Tukums” un “Baltu Vilki”, kurā spēlētājs nr. 17 G. Jegorovs “Baltu Vilki” komandas sastāvā saņēma 20 minūšu sodu par nesportisku rīcību. 

Nolēma: 

7.1. Pamatojoties uz LHF DSN 9. punktu, piemērot G. Jegorovam 2 spēļu diskvalifikāciju. 

 

 

8. Par LBJČH U17 grupas 1. oktobra spēli nr. 26 starp komandām “Žalgiris-HC Klaipėda” un “Prizma 07”, kuras sākums tika aizkavēts par 14 minūtēm medicīnas personāla klāt neesamības dēļ.

Nolēma: 

8.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. Punktu,piemērot “Žalgiris-HC Klaipėda” klubam 100 EUR naudas sodu. 

 

9. Par JAHL 2. oktobra spēli nr. 20 starp komandām “Zemgale Juniors” un “Prizma”, kurā spēlētājs nr. 1 J. Sidašs “Prizma” komandas sastāvā piedalījās spēlē bez uzvārda uz formas tērpa. 

Nolēma: 

9.1. Pamatojoties uz LHF DSN 16. punktu, piemērot “Prizma” klubam 50 EUR naudas sodu. 

 

10. Par Latvijas Čempionāta sievietēm 1. Oktobra spēli nr. 5 starp komandām “Laima 2” un “SHK Tukums”, kurā mājinieku komanda pārkāpa čempionāta nolikumu. 

Nolēma: 

10.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu, piemērot “Laima 2” klubam 50 EUR naudas sodu. 

Sadarbības partneri