Startējusi 2022./2023. gada hokeja sezona!

Ar nozīmīgiem notikumiem septembrī startējusi jaunā, 2022./2023. gada hokeja sezona.

Šajā sezonā startēs rekordliels skaits Latvijas hokeja izlašu. Latvijas nacionālā vīriešu valstsvienība, U-20 junioru izlase, U-18 jauniešu komanda, U-17 un U-16 puišu izlases, kā arī sieviešu valstsvienība un U-18 meiteņu komandas startēs savos pasaules čempionātos. Tāpat minētās izlases, gatavojoties šiem nozīmīgajiem turnīriem, aizvadīs pārbaudes spēles un sagatavošanās posmus. 

Nākamā gada sākumā notiks arī Studentu Universiāde ASV (Leikplesida) un Eiropas Jaunatnes olimpiādes festivāls Itālijā (Friuli-Venēcija), kur dalību ņems arī Latvijas studentu un jauniešu izlases.

Optibet hokeja līga (OHL), paplašinot savas teritorijas, šosezon durvis vaļā vēra trīs Lietuvas komandām - Viļņas "7Bet Hockey Punks", Kauņas "City” un Elektrēnu "Energija". Līdz ar to līga iemantoja jaunu nosaukumu – Optibet hokeja līga, Baltijas čempionāts. Bez jau minētajām trīs lietuviešu komandām, Latvijas pārstāvēs seši klubi -  HK “Prizma”, HS “Rīga”, HK “Zemgale/LLU”, “DLSS/Dinaburga”, “Mogo/LSPA” un “Dinamo Rīga”.

OHL izslēgšanas spēļu uzvarētājs tiks kronēts par Baltijas čempionu. Tikmēr vienības, kuras ieņemas augstākās pozīcijas no Latvijas un Lietuvas – būs atzītas par savu valstu čempioniem. Nākamajā OHL sezonas čempionātā komandas aizvadīs četru apļu turnīru. Līdz ar to kopumā tiks izspēlētas 144 spēles. 

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs astoņas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz divām uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL galveno trofeju norisināsies līdz četriem panākumiem.

Jaunatnes Attīstības Hokeja Līgas (JAHL) čempionātā šogad startēs astoņas komandas. Katra komanda aizvadīs trīs apļu turnīru, kas nozīmē katrai vienībai 28 cīņas regulārajā čempionātā. Tikmēr “playoff” iekļūs četras labākās komandas. JAHL čempionāts jau šobrīd norit pilnā sparā!

17. septembrī tiks dots starts Baltijas sieviešu hokeja čempionātam. A grupā labākās komandas tiks veidotas no četrām Latvijas komandām, kā arī Lietuvas un Igaunijas izlasēm. Savukārt B grupā, ieskaitot jaunpienācējas no Talsiem un Ozolniekiem, piedalīsies pieci Latvijas un divi Lietuvas klubi. 

Tāpat septembra sākumā savus pirmos mačus aizvadīs komandas Latvijas bērnu un jaunatnes čempionātā (LBJČH). Kopumā LBJČH šosezon startēs 127 komandas, no kurām piecas būs no Lietuvas, bet divas no Igaunijas. Šosezon LBJČH spēlēs liels skaits Ukrainas jauno hokejistu. Šogad sacensības norisināsies septiņās vecuma grupās: U9, U10 (jauninājums), U11, U12, U13, U15 un U17. 

Ņemot vērā energoresursu cenu kāpumu valstī, un rekordlielo šīs sezonas nacionālo izlašu startu starptautiskājās sacensībās, ar ievērojami lielākiem sagatavošanās un piedalīšanās izdevumiem, LHF valde ir radusi iespēju palielināt ledus dotāciju apmēru šajā sezonā bērnu un jauniešu čempionāta spēlēm par 20%.

Novēlam veiksmi un izcilus panākumus visai Latvijas hokeja saimei 2022./2023. gada sezonā!

 

 

Sadarbības partneri