Latvijas hokeja izlase sīvā cīņā piekāpjas Francijai

Pirmajā pārbaudes spēlē šajā pavasarī pirms pasaules čempionāta Latvijas hokeja izlase ar 1:2 viesos piekāpās Francijai. Vienīgos Latvijas vārtus guva Oskars Batņa. Rītdien abas komandas sacentīsies vēlreiz.

Latvijas hokeja izlase savā pirmajā oficiālajā pārbaudes spēlē piedzīvoja zaudējumu, tiesa, šodienas spēlei pieteiktais sastāvs noteikti krietni atšķirsies no tā, kas būs pasaules čempionātā.

Francijai šī bija trešā pārbaudes spēle un pirmā uzvara. Pirms tam Francija divreiz bija piekāpusies Šveice. Francija iepriekš bija izkritusi no elites divīzijas, taču Krievijas un Baltkrievijas izslēgšana ļāvusi tai atgriezties elitē.

Latvijas izlases vārtos stājās Dāvis Gustavs Grigals, kurš atvairīja 23 no 25 pretinieku metieniem. Latvija uzbruka nedaudz vairāk (27 metieni), taču ar patiešām labiem vārtu gūšanas momentiem izcēlās reti.

Latvijai vienīgos vārtus guva Oskars Batņa, paveicot to 47. minūtē, kad samazināja deficītu līdz 1:2. Viņš pielaboja Patrika Ozola mesto ripu, tāpat rezultatīva piespēle ieskaitīta Naurim Sējējam.

Francija atradās vadībā spēles lielāko daļu, jo jau piektajā minūtē veiksmīgu izspēli ar metienu vārtos noslēdza Morēns Buvē, kurš vārtu priekšā tika garām diviem Latvijas spēlētajiem un sagaidīja piespēli no malas.]

Otrajā periodā Latvijai ilgi sanāca spēlēt mazākumā - Kristapa Sotnieka divu minūšu noraidījumam sekoja Mārtiņa Dzierkala piecas soda minūtes par grūdienu mugurā, pēc kura pretinieks guva traumu.

Lielo mazākumu līdz galam neizdevās izturēt, un Kevins Bozons 38. minūtē panāca 2:0.

Par labāko Latvijas izlasē tika atzīts Rihards Marenis.

Rītdien abas izlases sacentīsies vēlreiz, un šī spēle gan būs LTV7 tiešraidē.

Francija - Latvija 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Vārti: 4:27 Buvē (Leklērs, Lorka) 1:0, 37:20 Bozons (Bogro, Bāzī) (vair.) 2:0, 46:17 Batņa (Ozols, Na. Sējējs) 2:1

Sadarbības partneri