Latvijas U-20 izlase Četru nāciju turnīrā Jelgavā piekāpjas austriešiem

FOTO: Guntis Lazdāns

Zaudējumu Četru nāciju turnīra piektdienas spēlē Jelgavā piedzīvoja Kārļa Zirņa vadītā Latvijas U-20 valstsvienība.

Aizvadītajā mačā Latvijas izlase ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) piekāpās Austrijas izlasei.

Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā spēles 12. minūtē guva Aleksis Ostaņkovičs.

Par labāko spēlētāju Latvijas valstsvienības labā atzina vārtsargu Patriku Bērziņu, kurš atvairīja 24 no 26 pretinieku metieniem.

Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis: “Protams, ir sāpīgi zaudēt mājas turnīrā, taču spēle neizdevās, kā bijām iecerējuši. Austrija spēlēja agresīvu hokeju, bet mums vajadzēja darboties vienkāršāk. Pieļāvām kļūdas neitrālajā zonā, kā arī iziešana no zonas nebija veiksmīga. Austrija bija pelnījusi uzvarēt, arī divcīņās viņi bija labāki. Mācāmies no šīs pieredzes. Pats galvenais turnīrs mums būs decembrī.”

Pirmajā turnīra spēlē Latvijas U-20 hokejisti ar 3:2 apspēlēja Dāniju.

Ņemot vērā visus valstī noteiktos ierobežojumus, U-20 turnīru Jelgavā skatītāji nevarēs apmeklēt. Tomēr visas spēles varēs vērot Latvijas Hokeja federācijas (LHF) oficiālajā “Youtube” kanālā.

Šis Latvijas junioru izlasei būs pēdējais turnīrs pirms gaidāmā Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra, kurš no 12. līdz 18. decembrim notiks Dānijas pilsētā Hersholmā.

Latvijas valstsvienība U-20 Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā spēkosies ar Baltkrieviju, Dāniju, Norvēģiju, Kazahstānu un Ungārija. Tikai viena izlase izcīnīs vietu elites divīzijā. 

 

Sadarbības partneri