LHF realizēs programmu “Kivi bērni” Matīsa Kivlenieka piemiņai

Nacionālās Hokeja Līgas (NHL) komanda Kolumbusas “Blue Jackets” un Latvijas Hokeja federācija (LHF) vienojusies par mūžībā aizgājušā latviešu vārtsarga Matīsa Kivlenieka labdarības fonda programmas “Kivi bērni” ("Kivi’s Kids") realizāciju.

Organizācija “Blue Jackets” izveidojusi labdarības fondu Matīsa Kivlenieka piemiņai, lai atbalstītu bērnu un jaunatnes hokeju Ohaio (ASV) štata centrālajā daļā un viņa dzimtenē -Latvijā. Lai attīstītu jaunatnes hokeja iniciatīvas, “Blue Jackets” organizācija novirzīs 80 000 ASV dolāru lielu naudas summu.

Minētos līdzekļus, ko saziedojuši līdzjutēji, spēlētāji un Kolumbusas “Blue Jackets” organizācija, Latvijas Hokeja federācija izmantos, lai realizētu programmu “Kivi bērni” ("Kivi’s Kids"), kuras ietvaros bez maksas tiks trenēti jaunie vārtsargi visā Latvijā. 

Latvijas Hokeja Federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols norāda, ka nometnes un treniņprocess tiks organizēts ar mērķi pieminēt Matīsa atstāto mantojumu un turēt viņu gaišā piemiņā. Tiks izglītoti jaunie vārtsargi, lai arī viņi kādu dienu spētu sasniegt tādu profesionālo līmeni, kādu sasniedza Matīss.

Specifisks plāns tiks izstrādāts drīzumā, tomēr ir skaidrs, ka 2021./2022.gada sezonā papildus trenēties varēs jauniešu vecuma vārtsargi četros dažādos Latvijas reģionos. Tāpat tiks organizētas, visdrīzāk, nedēļu ilgas vasaras nometnes dažādu vecumu grupu vārtsargiem.

Lai izceltu to, kāds bija Matīss un pieminētu visu, par ko viņš pastāvēja, programmas ietvaros uzmanība tiks pievērsta ne tikai tehnisko un taktisko iemaņu apgūšanai, bet arī sportista spējai iemiesot cienījamākās cilvēciskās īpašības.

Jaunajiem censoņiem tiks nodrošināta iespēja iepazīties ar to, ko nozīmē būt tādam profesionālim, kā Matīss - kāda bija viņa darba ētika, kādas bija rakstura īpašības, kas padarīja Matīsu Kivlenieku par lielisku komandas biedru un īpašu personu. Tas palīdzēs šiem hokejistiem, kādu dienu līdzināties Matīsam.

Latvijas Hokeja federācija rūpīgi izvēlēsies un nodrošinās instruktorus, trenerus, mācību programmas un administratīvos resursus. 

LHF ģenerālsekretārs V.Koziols pauž cerību, ka šī programma, lai arī tiks realizēta Latvijā, tomēr pozitīvi ietekmēs ne tikai jauno vārtsargu attīstību Latvijā, bet arī visās tajās pilsētās, kurās Matīss Kivlenieks spēlējis iepriekš - Kolumbusā, Klīvlendā, Kalamazū, Sūsitijā un citur. 

Latvijas Hokeja federācija šobrīdi ir sākusi strādāt pie “Kivi bērni” attīstības programmas realizācijas. Detalizētāka informācija par “Kivi bērni” programmu sekos jau šajā sezonā.

Atceroties un sirsnīgi pieminot Matīsu, Latvijas Hokeja Federācija padarīs hokeju daudz pieejamāku Latvijas bērniem. Latvijas Hokeja Federācija izsaka lielu pateicību Kolumbusas “Blue Jackets” organizācijai par šo iniciatīvu un ar lielu aizrautību realizēs "Kivi bērni" programmu.

 

 

Sadarbības partneri