IT uzņēmums “dots.” kļūst par oficiālo 2021.gada PČ hokejā sadarbības partneri

“dots.” vadītājs Juris Vilders (no kreisās) un Edgars Buncis, 2021. gada PČ hokejā orgkomitejas vadītājs

Par 2021.gada Pasaules čempionāta (PČ) hokejā (2021 IIHF Ice Hockey World Championship), kas nākamgad norisināsies Rīgā un Minskā, oficiālo sadarbības partneri kļuvusi Latvijas informācijas tehnoloģiju kompānija “dots.”.

Noslēgtās sadarbības ietvaros WeAreDots, SIA (pazīstama un strādā ar zīmolu “dots.”) pasaules čempionāta organizatoram SIA “Hokeja akadēmija” piedāvās un nodrošinās digitālos risinājumus, kas atvieglos un uzlabos PČ sagatavošanu un pašu čempionāta norisi.

2021.gada PČ kļūs par pirmo digitāli veidoto un vadīto PČ hokejā, jo līdz šim tik plaša un pamatīga IT tehnoloģiju izmantošana nav notikusi nedz sagatavošanas, nedz norises posmos.

“Bez efektīviem un ātriem tehnoloģiju risinājumiem šobrīd nav iedomājams profesionāls un efektīvs darbs, arī sports. It īpaši, tas ir svarīgi, organizējot tik vērienīgus starptautiskus pasākumus, kāds ir pasaules čempionāts hokejā. Mūsu orgkomitejas mērķis ir nodrošināt augstus kvalitātes standartus gan pasākuma rīkošanas posmā, gan norises laikā, kad Latviju apmeklēs daudzi tūkstoši cilvēku – sporta funkcionāri, sportisti, komandu personāls, mediji, līdzjutēji. Plānošana un visu ieceru raita realizēšana nav vienkāršs process, tāpēc ir svarīgi, ka varam paļauties uz inovatīviem, bet pārbaudītiem digitālajiem risinājumiem. Augstu novērtējam partneri, kas ir ar izcilu reputāciju un pieredzi šajā jomā,” stāsta Edgars Buncis, 2021. gada PČ hokejā orgkomitejas vadītājs.

“Hokejs ir ne tikai populārākais sporta veids Latvijā, tas ir visu sabiedrību saliedējošs un iekļaujošs sociāls notikums. Jaunāko IT (programmatūras) risinājumu izmantošana sporta norisēs ir obligāta mūsdienu prasība. Mums, “dots.”, tas ir pagodinājums, un tā ir vienreizēja iespēja ne tikai ņemt dalību lielākajā ziemas sporta notikumā pasaulē 2021. gadā, nokļūstot uz starptautiskās skatuves, bet arī palīdzēt čempionāta organizētājiem ikdienas darbos, piemēram, ar darba efektivitātes un produktivitātes veicināšanas rīku “meetinch”,” pauž “dots.” vadītājs Juris Vilders.

85. Pasaules čempionāts hokejā notiks 2021.gadā no 7. līdz 23.maijam, un tas tiks aizvadīts divās valstīs – Latvijas galvaspilsētā Rīgā (Arēnā Rīgā) un Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā (Minsk-Arena). Sešpadsmit A divīzijas komandas cīnīsies par Pasaules čempiona titulu. Plānots, ka Rīgā tiks aizvadītas apakšgrupu spēles un ceturtdaļfināli, bet Minskā apakšgrupu mači, ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls.

Rīga jau vienu reizi ir bijusi par mājvietu Pasaules čempionātam hokeja A divīzijai – tas notika 2006. gadā no 5. līdz 21. maijam divās hallēs (Arēnā Rīga un Skonto hallē). Toreiz Latvijas izlase ieguva 10. vietu. 

Sadarbības partneri