Kariņš ar Baltkrievijas valsts vadītājiem Minskā apspriež 2021.gada pasaules hokeja čempionātu

FOTO: Hockey.BY

Ceturtdien, 16.janvārī, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un Latvijas Hokeja federācijas vadība viesojās Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, kur tikās ar valsts augstākajām amatpersonām un piedalījās sanāksmē par kopīgi rīkoto 2021.gada pasaules hokeja čempionātu.

Krišjānis Kariņš pēc tikšanās ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko un Ministru prezidentu Sergeju Rumasu dāvāja Lukašenko Latvijas nacionālās hokeja vienības spēļu kreklu ar viņa uzvārdu un pirmo numuru. Tikmēr Lukašenko pasniedza Kariņam bronzas statueti ar vienu no Baltkrievijas slavenākajiem simboliem – sumbru.

“Esam ļoti priecīgi nākamā gada pasaules čempionātu rīkot kopīgi ar Baltkrieviju,” atzina Kariņš. “Patīkami, ka Baltkrievija un Latvija spēlēs dažādās apakšgrupās. Iespējams, čempionāta beigās abas izlases varēs tikties Minskā.”

“Dievs nedod mums savā starpā tikties,” jokojoties sacīja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, skaidrojot, ka latvieši pēdējā laikā Baltkrievijas hokejistiem sagādājuši daudz nepatīkamu brīžu.

“Esmu pārliecināts, ka kopīga pasaules čempionāta rīkošana palīdzēs vēl vairāk uzlabot mūsu kaimiņu attiecības. Gan Latvijai, gan Baltkrievijai ir pietiekami liela pieredze Starptautisko turnīru rīkošanā. Latvija pasaules čempionātu rīkoja 2006.gadā, bet Baltkrievija – 2014.gadā. Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) un līdzjutēji šos čempionātus novērtēja ļoti augsti,” teica Rumass.

Amatpersonu tikšanās laikā tika diskutēts arī par praktiskiem jautājumiem – ērtu robežu šķērsošanu un sabiedrisko transportu.

Tāpat vizītes laikā notika 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīcības komitejas sēde. Tajā dalībnieki apsprieda organizatoriskus jautājumus. “Aizvadījām ļoti produktīvu abu valstu rīcības komitejas sēdi,” sacīja Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis. “Baltkrievija stāstīja, kā viņiem līdz šim veicies, mēs izklāstījām mūsu puses situāciju. Darba gaisotne bija ļoti pozitīva. Tāpat sēdes laikā iezīmējām tuvākajā laikā veicamos darbus saistībā ar mārketingu un biļešu tirdzniecību.”

Jau ziņots, ka 85. Pasaules čempionāts hokejā notiks 2021. gadā no 7. līdz 23. maijam un tas tiks aizvadīts divās valstīs – Latvijas galvaspilsētā Rīgā (Arēnā Rīgā) un Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā (Minsk-Arena). Sešpadsmit A divīzijas komandas cīnīsies par Pasaules čempiona titulu. Plānots, ka Rīgā tiks aizvadītas apakšgrupu spēles un ceturtdaļfināli, bet Minskā apakšgrupu mači, ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls.

Rīga jau vienu reizi ir bijusi mājvieta Pasaules čempionātam hokeja A divīzijai – tas notika 2006. gadā no 5. līdz 21. maijam divās hallēs (Arēnā Rīga un Skonto hallē). Toreiz Latvijas izlase ieguva 10. vietu.

Sadarbības partneri